Ανοιχτή επιστολή από τον Γεώργιος Παλαιολόγος στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

samaras-paliologos

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αγαπητέ Αντώνη,
Στην Μυτιλήνη είμαστε γενικά φιλόξενοι, πόσο μάλλον που έχεις οικογενειακές ρίζες στο νησί. Στο πέρασμα του χρόνου είχα την τιμή να σε γνωρίσω και να συμπορευτώ μαζί σου πολιτικά την περίοδο 1996-2006 ( τα δύσκολα χρόνια της πολιτικής σου μοναξιάς), όντας ο πλειοψηφών υποψήφιος Βουλευτής σου στην Λέσβο.  Δυστυχώς και εγώ αλλά και ενεργοί πνευματικοί άνθρωποι όπως οι καθηγητές  Γιανναράς, Καργάκος και ο Χάρρυ Κλυν,  σου έχουν γυρίσει την πλάτη.
Δυστυχώς αυτή κυβέρνηση έχει αποτύχει και σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Αν θες πάντως μια τελευταία συμβουλή, πες στον συμφοιτητή μου και φίλο Κωστή Χατζηδάκη ότι δεν μπορεί να θέλει 2 χρόνια για να τρέξει ένα σχέδιο απλής Έναρξης και Λύσης μιας μικρής επιχείρησης. Επίσης πες στον συναθλητή μου Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν μπορεί να απολύει ανθρώπους από το Δημόσιο, αν δεν προκύπτει σχέδιο απασχόλησης τους στον ιδιωτικό τομέα. Και πες στο παλιό συναγωνιστή μου, Αδαμάντιο Γάκη αντιπρόεδρο του ΤΕΒΕ(ΟΑΕΕ) να σταματήσει να κυνηγά τους ασφαλισμένους, και να φτιάξει ένα δίκαιο και «ανταποδοτικό» σύστημα ασφάλισης για τους μικρομεσαίους.
Ιστορικά η ανάπτυξη βασίστηκε στις μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις, και εσείς έχετε βαλθεί να τις διαλύσετε, εις όφελος κάθε μορφής τυχοδιωκτικού, άοσμου & αόρατου τοκογλυφικού κεφαλαίου.
Τέλος αν θες να σε αγαπάνε στην Μυτιλήνη μάθε ότι η Λέσβος έχει 3 άξονες οικονομικής ζωής, την πολιτιστική, την τουριστική και την πρωτογενή παραγωγή. Επομένως, πρέπει να συνδέσεις το όνομα σου με αντίστοιχες πρωτοβουλίες.
1.       Διάσπαση του Δήμου Λέσβου σε 2-3 Δήμους (Μυτιλήνης, Καλλονής και Πλωμαρίου-Πολιχνίτου) με άμεση μεταφορά βασικών αρμοδιοτήτων στις έδρες αυτών.
2.       Άμεσα άνοιγμα της Πύλης του Λιμανιού της Πέτρας,
3.       Αποκατάσταση προς Χρήση του Αρχαίου θεάτρου Μυτιλήνης και
4.       Δημιουργία Βιομηχανικής ζώνης παραγωγής, διανομής και εμπορίας Λεσβιακών Προϊόντων .
Κάντε αυτά και όλοι οι Μυτιληνιοί θα σας συγχωρέσουμε για τα άδικα και ανάλγητα μέτρα φτωχοποίησης που μας έχετε επιβάλλει την τελευταία 4ετία.  Ίσως τότε να σας αγκαλιάσω ξανά όχι μόνο σαν φίλο αλλά και πολιτικό.  Προς το παρόν, διατελώ πολιτικά ‘πολέμιος’ σου…
Φιλικά
Γεώργιος Τιμ. Παλαιολόγος
Καθηγητής Πανεπιστημίου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Έλληνες Ευρωπαίου Πολίτες’
ΥΓ. Σου στέλνω και μια παλιά φωτογραφία της επίσκεψης σου στην Μυτιλήνη το 1996. For old time’s shake, που θα έλεγαν και οι Αγγλοσάξονες…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο