Ανευθυνότητα και Απραξία των αρμοδίων για το πρόβλημα της περιοχής του Μακρύ Γιαλού

makri-gialos.marina

Τα μέσα ενημέρωσης έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στο δεύτερο υπόμνημά μας για τα αποχετευτικά προβλήματα και τις επιπτώσεις τους στην Περιοχή μας.

Μηνύματα υποστήριξης μας έστειλαν ο Κώστας Μουτζούρης, ο Παύλος Βογιατζής, ο Στράτος Γεωργούλας, η Νίκη Τσιριγώτη και ο Γιάννης Σπιλάνης.

Ο Βαγγέλης Παλαιολόγος έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Στρατής Κόρακας το πρότεινε ως θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά η Περιφερειακή αρχή δεν το θεώρησε σημαντικό.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου για μια ακόμα φορά δεν απάντησε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ αναγκάστηκε να απαντήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών ύστερα από Επερώτηση στη Βουλή του Βουλευτή Γιάννη Ζερδελλή.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ ( με στήριξη έγκριτου Νομικού) ενδιαφέρθηκαν μόνο να αποσείσουν τις ευθύνες τους, ώστε ανώδυνα να λήξει η θητεία τους (λήγει σε 4 μήνες).

Κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για καταγραφή της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (που την αποσιωπούν) και την δρομολόγηση αντίστοιχων λύσεων, με πλήρη κάλυψη των αρμοδίων Ελεγκτικών αρχών που σφίγγουν τις μύτες τους… , συνεχίζοντας να παραβαίνουν τα καθήκοντά τους χέρι–χέρι με το Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΥΑΛ και του Νοσοκομείου.

Για να προστατεύσουμε την υγεία και τη ζωή μας είμαστε αναγκασμένοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες δρομολόγησης λύσεων:

α) Με τη στήριξη των τμημάτων Περιβάλλοντος και Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του τμήματος Λιμενικών Έργων του Πολυτεχνείου Αθηνών.

β) Σε απευθείας παραστάσεις στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Θα επανέλθουμε σύντομα με ΤΡΙΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ μας, αλλά σήμερα μένουμε στις παρακάτω επισημάνσεις, που οι αρμόδιοι δήθεν αγνοούν.

α) Σύμφωνα με την Κ.ΥΑ 5673/400/97 «Μέτρα και όροι για την επεξεργασία αστικών Λυμάτων» οικισμοί με πληθυσμό άνω των 15.000 υποχρεούνται να έχουν χωριστά δίκτυα αποχέτευσης που να καταλήγουν σε βιολογικό Καθαρισμό έως 31-12-2000! 14 χρόνια τώρα οι αρμόδιες κυβερνητικές κρατικές και αυτοδιοικητικές αρχές παρανομούν και αδιαφορούν εις βάρος των κατοίκων της περιοχής, της Μυτιλήνης και του νησιού μας.

β) Η έγκριση Περιβαλλοντικών όρων για τα έργα αποχετεύσης της Μυτιλήνης το 2002, επέβαλλε την κατασκευή χωριστών δικτύων λυμάτων από τα βρόχινα νερά.

γ) Η αρμόδια Υπηρεσία της αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, αναφέρει ότι στο αρχείο της δεν βρέθηκε αίτημα της ΔΕΥΑΛ για κατασκευή χωριστού αποχετευτικού δικτύου ούτε καν για την Περιοχή Χαλίκων!

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία, τη ζωή των κατοίκων και την επιβίωση των επαγγελματιών. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Εμείς θα φθάσουμε μέχρι το τέλος.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Δημήτριος Μιχ. Γεωργόπουλος, Δικηγόρος Αθηνών, οδός Κόνιαρη 45 Αθήνα 11471 (και Ελευθερίου Βενιζέλου 44 Μυτιλήνη 81100) τηλέφωνα: 210.64.33.722, 22510.23.227 και 6944.77.16.72

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο