Ανακοίνωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου για το θάνατο του 30χρονου

silo-distiximatos-4

Το Παλλεσβιακό Εργατουπαλληλικό Κέντρο με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 30χρονου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί περίπου στις 9:30 σήμερα Τρίτη 21 Οκτώβρη 2014 σε εργοστάσιο ζωοτροφών έξω από τη Μυτιλήνη. Νεκρός 30χρονος εργαζόμενος στη συντήρηση μηχανημάτων του εργοστασίου.

            Ο άτυχος 28χρονος σε συντήρηση ρουτίνας ενός Σιλό, σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων, παρασύρθηκε από τον κοχλία με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

            Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, παρευρέθηκε στον χώρο του ατυχήματος και συνομίλησε με τους εργαζόμενους οι όποιοι όπως ήταν φυσικό ήταν σοκαρισμένοι από το γεγονός.

            Στη συζήτηση, τονίστηκε η αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων ασφαλείας, και ότι, όσο πρωτεύων  στις επιχειρήσεις είναι το καπιταλιστικό κέρδος, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ελλιπή, πράγμα που συνεπάγονται ότι δυστυχώς θα υπάρχουν και άλλα ατυχήματα στο μέλλον.

            Η διεκδίκηση για μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας, που θα αποτρέψουν στο μέλλον θύματα και τραυματισμούς από εργατικά ατυχήματα αφορά όλους τους εργαζόμενους.

 Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού κέντρου εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους οικείους του άτυχου εργαζόμενου.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο