Ανίκανη η Δημοτική Αρχή να προστατέψει τους πολίτες της Μυτιλήνης και να βάλει μία τάξη

Η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης δείχνει ανίκανη να προστατέψει τους πολίτες της Μυτιλήνης και να βάλει μία τάξη στις παρανομίες κάποιων “έξυπνων” οι οποίοι ταλαιπωρούν βασανιστικά τους συμπολίτες μας.

Δείτε τι συμβαίνει στο κέντρο της πόλης και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Στην οδό Ναυμάχου Αποστόλη 1 – εκεί όπου στεγάζονται τα γραφεία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο Χαράλαμπου Αθανασίου – είναι τοποθετημένες άγνωστο από ποιον κάποιες παράνομες πινακίδες για στάθμευση αυτοκινήτων για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Οι παράνομες πινακίδες, τα εμπόδια που κοσμούν τις βιτρίνες και την είσοδο του καταστήματος, το οποίο αν και ενοικιασμένο εδώ και τρεις μήνες δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Για παραπάνω από 15 χρόνια μία “έξυπνη” κυρία έχει δημιουργήσει ένα καθεστώς τρομοκρατίας στους γείτονές της θέλοντας να χρησιμοποιεί το χώρο αυτό για δικές της διευκολύνσεις.

Η κυρία αυτή παρακολουθεί σαν πράκτορας της ΚΑ-ΚΕ-ΜΠΕ από το παράθυρό της τη θέση πάρκινγκ αυτή και μόλις αντιληφθεί κάποιον “ενοχλητικό” να σταθμεύει στη θέση αυτή ειδοποιεί την Τροχαία Μυτιλήνης όπου κάνει τη σχετική καταγγελία.

Οι αστυνομικοί που φτάνουν στο σημείο του “εγκλήματος” μη γνωρίζοντας ότι οι πινακίδες είναι “μαϊμού” σημειώνουν την παράβαση η οποία ακούστε τη ποινή έχει…

60 ΗΜΕΡΕΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ 60 ΗΜΕΡΕΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Οι πινακίδες είχαν παλιότερα ξηλωθεί σύμφωνα με τους γείτονες… Στη φωτό φαίνονται ξεκάθαρα οι προηγούμενες βάσεις που έμειναν για να κοσμούν το πεζοδρόμιο… Δεξιά η πινακίδα χωρίς τη νόμιμη σφραγίδα γνησιότητας.

Στο Lesvosnews.gr έφτασαν οι καταγγελίες για το απίστευτο αυτό γεγονός και μπήκαμε στη διαδικασία να ψάξουμε το θέμα αυτό και να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Πράγματι επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο για τα θέματα αυτά του Δήμου Μυτιλήνης Χρήστο Καλαφάτη ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι στο Δήμο Μυτιλήνης και στην αρμόδια Υπηρεσία δεν υπάρχει καμία άδεια για την τοποθέτηση των συγκεκριμένων πινακίδων.

Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Κουνέλλη ο οποίος είναι Αρμόδιος Προστασίας του Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής.

Ήταν γνώστες της παρανομίας αυτής και έπρεπε να φροντίσουν να ξηλώσουν άμεσα τις παράνομες αυτές πινακίδες.

Γνωρίζοντας εμείς όλη την αλήθεια σταθμεύσαμε ένα βράδυ ένα αυτοκίνητό μας στη θέση αυτή.

Το πρωί το βρήκαμε χωρίς πινακίδες και με κλήση για αφαίρεση του διπλώματός μας για 60 ημέρες.

Απευθυνθήκαμε στην Τροχαία Μυτιλήνης όπου η Διοικήτρια κ. Χρύσα Βακάλη αναγνωρίζοντας προς τιμή της ότι η παράβαση που καταγράφηκε ήταν άδικη και καταχρηστική μας διέγραψε το “αδίκημα”.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Κουνέλλη αλλά μάλλον το υπηρεσιακό του τηλέφωνο το χρησιμοποιεί για άλλες χρήσεις.

Τις επόμενες ημέρες αφαιρέθηκαν άλλες τέσσερις φορές πινακίδες άλλων ΙΧ που στάθμευσαν οι οδηγοί τους.

Ανάμεσα σε αυτά και δικά μας αυτοκίνητα.

Και αυτό γιατί οι “εξυπνάκηδες” συνέχισαν να κάνουν τις καταγγελίες τους και οι άνδρες της Τροχαίας βλέποντας τις πινακίδες ήταν υποχρεωμένοι να βεβαιώσουν την “παράβαση”.

Και ξανά και ξανά η κ. Βακάλη να μπαίνει χωρίς η ίδια να φταίει στη διαδικασία της γραφειοκρατίας και να επιστρέφει τις πινακίδες και τα διπλώματα οδήγησης.

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους πολίτες της Μυτιλήνης και όχι μόνο.

Φτάσαμε στο Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη…

Του γνωστοποιήσαμε το θέμα…

Έδωσε αμέσως εντολές στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου να στείλουν σήμα στην Τροχαία Μυτιλήνης και να γνωστοποιηθεί ότι οι πινακίδες είναι παράνομες και θα ξηλωθούν.

Έχουν περάσει από τότε 20 τουλάχιστον ημέρες…

Και το έργο έχει τους ίδιους θεατές…

Οι πινακίδες παραμένουν στη θέση τους και οι γείτονες φωνάζουν για κάλυψη της υπόθεσης για ψηφοθηρικούς λόγους…

Ελλάς ή μάλλον …Μυτιλήνη το μεγαλείο σου !!!

Αυτές είναι γνήσιες πινακίδες που χρησιμοποιεί σε αυτές τις περιπτώσεις ο Δήμος Μυτιλήνης.

Υ.Γ Με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη με συνδέει χρόνια φιλία και προσωπικά τρέφω στο πρόσωπό του μεγάλη εκτίμηση…

Ωστόσο θεωρώ ότι μάλλον δεν μπορεί να επιβληθεί στους υφισταμένους του και να εκτελούν τις εντολές του…

Άλλο σενάριο δεν μπορώ να φανταστώ…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο