Αθώος ο Γιάννης Παπούκας για την υπόθεση εκβιασμού του Στρατή Γόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

papoukas-dikastiria

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αιγαίου ο ιδιοκτήτης Ραδιοφωνικού Σταθμού Γιάννης Παπούκας ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για εκβιασμό του τότε Προέδρου της ΝΟΔΕ Λέσβου Στρατή Γόμου.

Ο Γιάννης Παπούκας είχε συλληφθεί το 2006 από αστυνομικούς που είχε ειδοποιήσει ο Στρατής Γόμος στο προαύλιο της επιχείρησης του δεύτερου γιατί όπως υποστήριζε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου του είχε δώσει έναν φάκελο με 10.000 ευρώ για να σταματήσει να σχολιάζει από το ραδιόφωνό του αυτόν και τη σύζυγό του.

Προς απόδειξη μάλιστα των ισχυρισμών του περί εκβιασμού του ο Στρατής Γόμος είχε προσκομίσει στην αστυνομία βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησής του όπου εμφανιζόταν αυτός με τον Γιάννη Παπούκα και όπου αφού του έδωσε τα 10.000 ευρώ τα πέταξε μόλις επενέβησαν οι αστυνομικοί.

Η υπόθεση αυτή είχε συγκλονίσει τότε την τοπική κοινωνία της Λέσβου αλλά και το Πανελλήνιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Παπούκας είχε καταδικασθεί πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 6 χρόνια κάθειρξη για  εκβιασμό κατά συρροή και σε οκτώ μήνες για συκοφαντική δυσφήμηση για τα όσα έλεγε μέσω του ραδιοφώνου του για τον Στρατή Γόμο και τη σύζυγό του.

Η δικαίωση για τον Γιάννη Παπούκα ήρθε 8 χρόνια μετά.

Κατά τη συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Αιγαίου ο Εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή του μίλησε για “σκευωρία και σκηνοθετημένη κατηγορία εις βάρος του Γιάννη Παπούκα” με αποτέλεσμα να κηρυχθεί ομόφωνα αθώος και να τελειώσει οριστικά πλέον γι αυτόν ο Γολγοθάς της ταλαιπωρίας του.

Το ερώτημα φυσικά που μένει σε όλους είναι πως μπορεί κανείς και με ποιον τρόπο να επουλώσει όλες αυτές τις πληγές που είχαν ανοίξει εις βάρος του Γιάννη Παπούκα με τον διασυρμό του και την πολύχρονη ταλαιπωρία του.

Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε το σκηνικό που διαδραματίστηκε στην αυλή της  επιχείρησης του Στρατή Γόμου το οποίο όπως απεδείχθη δεν ήταν ικανό για να αποδείξει ότι ο Γιάννης Παπούκας ήταν πράγματι ένοχος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο