Αδειοδοτήθηκε η Καλλονή για τη συμμετοχή της στην προσεχή Super League – 7 ΠΑΕ δεν πήραν άδεια!

aelk logo

Θετική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ για την αδειοδότηση και τη συμμετοχή της ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ στην προσεχή αγωνιστική περίοδο της Superleague.

Παρόντες στη διαδικασία ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ Κώστας Παπαδόπουλος, ο δικηγόρος της ΠΑΕ Αργύρης Λίβας και ο Οικονομικός Διευθυντής της ΠΑΕ Γιάννης Ιατρέλλης.

Δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ Νίκου Μιχαλάκη για το θέμα

«Για αυτή την αδειοδότηση θα ήθελα να ευχαριστήσω τους άμεσους συνεργάτες μου για την προσπάθειά τους όλο το προηγούμενο διάστημα. Ευχαριστώ τον Αντιπρόεδρο Κώστα Παπαδόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή Προκόπη Καρτάλη, την συντονίστρια της διαδικασίας της αδειοδότησης στην ομάδα μας Γεωργία Παπασταύρου και την υπεύθυνη του οικονομικού τμήματος της ΠΑΕ Χριστίνα Σικέλη για την ομαδική δουλειά που έκαναν όλοι τους ώστε να καταφέρει η ομάδα μας να αδειοδοτηθεί για τη νέα αγωνιστική χρονιά στη Superleague».

7 ΠΑΕ της Superleague δεν πήραν άδεια!

Οι ΠΑΕ Πλατανιάς, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα, Εργοτέλης, Άρης,Πανιώνιος και ΟΦΗ δεν εξασφάλισαν άδεια από την επιτροπή της ΕΠΟ και κινδυνεύουν με περιορισμό μετεγγραφών την επόμενη σεζόν.

Μόλις 11 από τις 18 ΠΑΕ της Superleague δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα με τους φακέλους που κατέθεσαν στην επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και αδειοδοτούνται οι ΠΑΕ: Απόλλων, Καλλονή, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Λεβαδειακός, Αστέρας Τρ., Παναιτωλικός, Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Πανθρακικός και Παναθηναϊκός. Αυτό σημαίνει πως επηρεάζονται οι ομάδες που διεκδικούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Οι 7 ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν έχουν το δικαίωμα εντός πέντε ημερών να υποβάλουν έφεση κατά της απόφασης και αν δεν αλλάξει κάτι, θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν μόλις τρεις μετεγγραφές άνω των 24ων και απεριόριστες Ελλήνων παικτών κάτω των 24ων.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν και ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Για παράδειγμα,  ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει καμία μετεγγραφή.

Η απόφαση: 

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΣ, ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΑΕΛ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923 ΑΠΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΓΣ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ, SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο., Π.Α.Ο.Κ., ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.

Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο., ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ., ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και Ο.Φ.Η.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο