Αγρότες Λέσβου: “Αγροτικό κίνημα υπήρχε στο νησί και θα υπάρχει…”

agrotikos-silogos-lesvou-11

“Στις 5-1-2016 στο δελτίο ειδήσεων της TV Μυτιλήνης, ο κ. Φλωρίδης σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με την μή πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι στο νησί μας δεν υπάρχει αγροτικό κίνημα, ή αν υπάρχει δεν έχει σωστή στόχευση.

Θα θέλαμε να πούμε τα εξής: Στο νησί μας δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή 7 αγροτικοί σύλλογοι που ενώθηκαν κάτω από την ομπρέλα της Ομοσπονδίας, όπου εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ έγιναν πρόσφατα.

Αγροτικό κίνημα υπήρχε στο νησί και θα υπάρχει όσο υπάρχουν πρωτοπόροι αγρότες που θα αγωνίζονται με βάση τα πραγματικά τους συμφέροντα, αντιπαλεύοντας τις πολιτικές  της ΕΕ και της νέας ΚΑΠ που τα σμπαραλιάζουν και που έχει εκθειάσει πολλές φορές ο εν λόγω κύριος.

Για τον κ. Φλωρίδη, σωστή στόχευση θα είχε ένα κίνημα που δεν θα κατονόμαζε τις αιτίες που δημιουργούν και φορτώνουν προβλήματα στη φτωχή και μεσαία αγροτιά, που δεν θα έβαζε στόχο να τις εξαλείψει, ένα κίνημα δηλαδή απόλυτα ευνουχισμένο και γι αυτό αναποτελεσματικό.

Προσπαθεί να πείσει τους αγρότες του νησιού μας να βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Να μην στοχεύουν στην ρήξη με τις πολιτικές των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, που όλα αυτά τα χρόνια μόνο δεινά συσσωρεύουν πάνω από τα κεφάλια τους.

Η πάλη για το δίκιο μας απαιτεί πείσμα, αγώνες, ενότητα. Αυτή την ενότητα προσπαθεί να κτυπήσει με τις δηλώσεις του ο κ. Φλωρίδης.

Εμείς οι αγρότες δεν πρόκειται να του κάνουμε τη χάρη. Ενωμένοι παλεύουμε για μέτρα ανακούφισης του αγροτικού πληθυσμού – πάντα στο πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεων μας υπάρχουν τέτοια αιτήματα – χωρίς να χάνουμε τον στόχο μας. που δεν είναι άλλος από την δημιουργία των πολιτικών και κοινωνικών προϋποθέσεων για την ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας στο νησί μας και στη πατρίδα μας. Μια τέτοια ανάπτυξη, που θα στερήσει τη δυνατότητα σε μεγαλοαγρότες και καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις να λυμαίνονται τον αγροτικό πλούτο, όπως γίνεται σήμερα, και θα εξασφαλίσει την ευημερία των αγροτών μας και φτηνά και υψηλής ποιότητας προϊόντα διατροφικής αλυσίδας για όλο το λαό.”

 

   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 

                                                                  Μυτιλήνη 7/1/2016

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

9 Άποψη για τα “Αγρότες Λέσβου: “Αγροτικό κίνημα υπήρχε στο νησί και θα υπάρχει…””

Αφήστε ένα σχόλιο