Αγλαϊα Κυρίτση: “Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…”

ploia agones

“Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η ζωή στα νησιά μας επανήλθε στους …κανονικούς της ρυθμούς….Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις τόσο του απερχόμενου Περιφερειάρχη κ. Γιακαλή, όσο και της κας Καλογήρου -που εκτός των άλλων παραμένει Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης- για αποκατάσταση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για επίλυση του προβλήματος, τα νησιά μας εξακολουθούν να βιώνουν την απομόνωση, προσμένοντας στα λιμάνια την άφιξη των πλοίων που δεν έρχονται….

 Ανεκτέλεστο λοιπόν παρέμεινε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Ν.Μ. 35, που επρόκειτο να αποπλεύσει το βράδυ της Τετάρτης από το λιμάνι της Καβάλας για να εκτελέσει το δρομολόγιο Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Καρλόβασι και Άγιο Κήρυκο, με την αιτιολογία, κατά τη συνήθη δήλωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας, της «αδυναμίας ανεφοδιασμού του πλοίου με καύσιμα». Ανεκτέλεστο παρέμεινε και το δρομολόγιο του «ΤΑΞΙΑΡΧΗ» προς Λήμνο, λίγα 48ωρα μετά το σεισμό …

Κανένας σεβασμός, καμία ανάληψη ευθύνης απέναντι στους νησιώτες μας.

Κανείς δεν αισθάνεται υπεύθυνος για τίποτα. Ούτε η Κυβέρνηση, ούτε η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας, ούτε η νέα που δεν έχει αναλάβει, ούτε η Δικαιοσύνη…

Η ζωή εν κενώ…

Όλα κυλούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα…

Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τους συμπολίτες μας ότι εάν δεν κινητοποιηθούν οι ίδιοι, εάν δεν πάρουν οι ίδιοι τις τύχες των νησιών μας στα χέρια τους, η σκληρή πραγματικότητα θα επέστρεφε μετά τις εκλογές ως εφιάλτης και όχι ως φάρσα.

Πάντως ως τέτοια εξέλαβαν οι συμπολίτες μας το γεγονός ότι για πολλοστή φορά διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας!!!

Η παράταξή μας «Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή» καταγγέλλει την απαράδεχτη ανοχή της κυβέρνησης και της Διοίκησης της Περιφέρειας στα ακτοπλοϊκά συμφέροντα που λυμαίνονται τις γραμμές και τους καλούμε να λύσουν άμεσα το πρόβλημα.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Αγλαϊα Κυρίτση: “Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…””

  1. χαρις

    Εσυ κυρια Αγλαίτσα μας ποτε σκοπευεις να μαζεψεις τις αφισες που εχεις γεμισει τη πόλη και σκίζονται και χτυπανε τα δικυκλα????

  2. ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

    Σωστή απόλυτα η ανακοίνωση του συνδυασμού της Αριστεράς για τα χάλια της ακτοπλοϊας μας και κυρίως αυτής που , υποτίθεται, συνδέει τη Λέσβο με τον βόρειο χώρο. Πράγματι ούτε οι παλιοί, ούτε οι καινούργιοι καταλαβαίνουν τίποτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι πια, εκτός από την συνεχή πολιτική πίεση, μηνύσεις και αγωγές εναντίον των εταιριών ως φυσικών αυτουργών και των περιφερειαρχών ώς ηθικών αυτουργών ή άμεσων συνεργών. Ομάδα νομικών, που θα συγκροτηθεί από τον συνδυασμό, θα μπορούσε να αναλαμβάνει την διεξαγωγή αυτών των δικών, για λογαριασμό των ιδιωτών που δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος. Είναι ίσως η μόνη λύση, γιατί από λόγια αυτοί δεν καταλαβαίνουν.

Αφήστε ένα σχόλιο