Αγλαϊα Κυρίτση: “Στο έλεος κυβέρνησης και εφοπλιστών το Βόρειο Αιγαίο”

kiritsi-nel

Σε δελτίο τύπου που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Αγλαϊα Κυρίτση, σχετικά με τα τεκταινόμενα στο χώρο της ναυτιλίας, αναφέρει:

 “Τα εφιαλτικά σενάρια, για Σάμο, Ικαρία και Φούρνους φαίνεται να επιβεβαιώνονται μετά τη «λύση» που επέλεξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου και η οποία καταδικάζει στην απομόνωση, την αγονοποίηση και τη διάλυση την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους κατοίκους της.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εκτελώντας τις επιταγές των εφοπλιστών και του μνημονίου και υιοθετώντας την πρόταση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), από την τελευταία συνεδρίαση του οποίου απουσίαζε η νέα Περιφερειακή Αρχή, θέτει με τον πιο προκλητικό τρόπο το κέρδος πάνω από τις ανθρώπινες ζωές, διαγράφοντας κυριολεκτικά από το χάρτη την Ικαρία και τους Φούρνους και προτείνοντας ένα ή -στην «καλύτερη» περίπτωση- δύο δρομολόγια από Σάμο προς Καβάλα, ενώ κόβεται οριστικά η σύνδεση με Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, σχεδόν τριπλασιάζεται το κόστος των εν λόγω επιδοτούμενων γραμμών.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας ήταν το αντικείμενο παρέμβασης της παράταξής μας στο χτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο και μετά από πρότασή μας αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα «το μέλλον των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, προτάσεις-θέσεις και δράσεις για μια ακτοπλοΐα προσανατολισμένη στο συμφέρον της κοινωνίας, της ανάπτυξης και της ανθρώπινης ζωής».

Στόχος της παράταξής μας είναι η συνεδρίαση να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε -σε συνεργασία με τους δήμους και τους βουλευτές των νομών- να αποφασιστεί ένα πλέγμα δράσεων και παρεμβάσεων προς την κυβέρνηση και κυρίως η ενημέρωση και κινητοποίηση των ίδιων των νησιωτών μας για να ανατραπούν τα σχέδια κυβέρνησης και εφοπλιστών.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο