Αγλαΐα Κυρίτση: «Δέσμευσή μας να αλλάξουμε τις ζωές των νησιωτών μας»

kiritsi-agiasos

Με δύο επισκέψεις σε νευραλγικές υπηρεσίες της Μυτιλήνης, άρχισε τη δεύτερη περιοδεία της στη Λέσβο η Αγλαΐα Κυρίτση. Η υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στην Aποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, οι οποίοι την ενημέρωσαν για την πληθώρα των αρμοδιοτήτων που διαχειρίζονται, αλλά και τις δεκάδες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους. Ακολούθησε επίσκεψη-ενημέρωση για το ΕΣΠΑ στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και το πρόγραμμα της Παρασκευής έκλεισε με την περιοδεία στην Αγιάσο.

«Παλεύουμε μόνοι, μέσα σε ένα διοικητικό χάος» ήταν η πρώτη φράση, φράση αγωνίας, των εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς την Αγλαΐα Κυρίτση. «Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ζήτημα των κληροδοτημάτων, το οποίο προσπαθούμε να το βάλουμε σε τάξη, ενώ απουσιάζουν οι κατευθύνσεις, η  καθοδήγηση δηλαδή από τη νομοθεσία. Σε όλα αυτά προσθέστε και τις τραγικές ελλείψεις στο προσωπικό», τόνισαν οι ίδιοι περιγράφοντας το ζοφερό εργασιακό παρόν και μέλλον τους.

Εκτός από τις ελλείψεις που έχουν φέρει οι διαθεσιμότητες, οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίζουν και τις συνέπειες του άρθρου 22 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Επείγουσες Ρυθμίσεις» στο οποίο προβλέπονται, μεταξύ άλλων, «αυτοδίκαιες αποσπάσεις». Η πιθανή εφαρμογή του θα δώσει τη χαριστική βολή στην λειτουργία της υπηρεσίας, διαλύοντας τις δομές της, αλλά κυρίως τις ζωές των εργαζομένων, οι οποίοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το νησί, καθώς έδρα της Διοίκησης είναι ο Πειραιάς.

 «Είμαι εξοργισμένη από την κυβερνητική πολιτική που για μια ακόμη φορά υπολογίζει τη νησιωτικότητα μόνο στα λόγια κι ετοιμάζεται να διαλύσει μια νευραλγική υπηρεσία μαζί με τις ζωές εργαζομένων, εξαναγκάζοντάς τους σε παραίτηση μέσω αναγκαστικών αποσπάσεων. Οι εργαζόμενοι θα μας βρουν συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα τους. Η διάλυση του κράτους στα νησιά μας δεν θα περάσει», δήλωσε η υποψήφια περιφερειάρχης.

Ακολούθησε η επίσκεψη στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, τον κόμβο διαχείρισης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Η Αγλαΐα Κυρίτση ενημερώθηκε αναλυτικά τόσο για την πορεία των έργων που εκτελούνται με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, όσο και για τον επόμενο κύκλο του ΕΣΠΑ που θα καλύψει χρονικά την περίοδο μέχρι το 2020.

«Η σημερινή επίσκεψη στην Διαχειριστική Αρχή δείχνει τη βούληση μας να συνεργαστούμε με κάθε κύτταρο δημιουργικής σκέψης, να εκμεταλλευτούμε κάθε πόρο, ευρωπαϊκό ή εθνικό, για να αλλάξουμε τις ζωές των νησιωτών μας. Έργα ουσίας, παρεμβάσεις σε υποδομές, συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή και το ανθρώπινο δυναμικό της, σχεδιασμός που θα συμβαδίζει με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και όχι με μπακαλίστικες διευθετήσεις που έχουν μόνο εκλογικό ορίζοντα. Το ΕΣΠΑ στην υπηρεσία του λαού του Βορείου Αιγαίου και όχι έργα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αυτή είναι η δέσμευση μας στους συμπολίτες μας», τόνισε η  Αγλαΐα Κυρίτση με την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Το απόγευμα της Παρασκευής, η υποψήφια περιφερειάρχης, περιόδευσε στην Αγιάσο όπου μίλησε με κατοίκους, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, άκουσε τις προτάσεις τους, συζήτησε για τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής και ένιωσε την αγωνία τους για την ανάγκη μιας πολιτικής αλλαγής που θα δώσει τέλος στον κατήφορο του τόπου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο