Αγλαΐα Κυρίτση:«Να ανακτήσουμε όσα χάσαμε στα τέσσερα χρόνια των μνημονίων»

kiritsi-panepistimio

Για τις μεγάλες δυνατότητες, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από κοντά η Αγλαΐα Κυρίτση, που επισκέφτηκε χτες Τρίτη τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στη Μυτιλήνη.

«Δωρεάν παιδεία δεν υπάρχει πια, οι φοιτητές πληρώνουν για τα πάντα» τόνισε απευθυνόμενος στην υποψήφια περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ο κ. Τάσος Μόσχος, Πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων, υπογραμμίζοντας την υποστελέχωση του Πανεπιστημίου κυρίως λόγω της διαθεσιμότητας.

«Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση δεν είναι τυχαίες, στόχος τους είναι να υποβαθμίσουν τη Δημόσια Παιδεία, προκειμένου να «παράγουν» ανεπαρκώς καταρτισμένους φοιτητές. Με την ψήφο του λαού θα σταθούμε δίπλα σας για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Θα διεκδικήσουμε μαζί να ανακτήσουμε όσα χάσαμε στα τέσσερα χρόνια των μνημονίων», δήλωσε η Αγλαΐα Κυρίτση.

Παρών ήταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου με την παράταξη «Ο Άλλος Δρόμος», Στράτος Γεωργούλας, καθηγητής του ιδρύματος και πρόεδρος του συλλόγου διδακτικού προσωπικού, που αναφέρθηκε στους πολυήμερους κοινούς απεργιακούς αγώνες διοικητικών-καθηγητών στο παρελθόν. «Πέρσι, αυτοί οι αγώνες, έσωσαν θέσεις συναδέλφων. Αλλά δυστυχώς φέτος αυτοί οι αγώνες μας έλειψαν» ανέφερε.

«Είμαστε τρεις μηχανικοί σε ολόκληρο το Πανεπιστήμιο, ζητήσαμε βοήθεια από την Περιφέρεια, πήραμε υποσχέσεις για ενίσχυση, που έμειναν μόνο υποσχέσεις», είπαν στην υποψήφια περιφερειάρχη οι μηχανικοί του ιδρύματος, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το απαραίτητο σχέδιο ανέγερσης φοιτητικών κατοικιών. Γραφειοκρατικά εμπόδια στην έρευνα, μεγάλες ελλείψεις στην φοιτητική μέριμνα (στέγαση – σίτιση) ακόμη και παράπονα για την κακή ποιότητα του φαγητού, πλημμελής αξιοποίηση κληροδοτημάτων, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που βασανίζουν το Πανεπιστήμιο, που φέτος συμπληρώνει τρεις δεκαετίες ζωής, αλλά δυσκολεύεται να κρατήσει κοντά του πολλούς φοιτητές από τα ασθενέστερα στρώματα, καθώς αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κόστος διαβίωσης.

Η υποψήφια περιφερειάρχης άκουσε και τις καταγγελίες των καθαριστριών του ιδρύματος, οι οποίες κάνουν λόγο για εργολάβο-φάντασμα που τις κρατά επί μήνες απλήρωτες και δεν καταβάλλει ούτε καν τους μισθούς φτώχειας των 300 ευρώ. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα σοβαρά παράπονα των φοιτητών, τόσο για τις ελλείψεις στη φοιτητική μέριμνα, όσο και για την προβληματική συγκοινωνία μεταξύ του Πανεπιστημίου και της πόλης της Μυτιλήνης.

Η Αγλαΐα Κυρίτση συναντήθηκε και με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Νίκο Σουλακέλλη ο οποίος δήλωσε ότι «παρά τα προβλήματα, παρά τις ιδιαιτερότητες που δημιουργεί το γεγονός ότι είμαστε το μοναδικό ΑΕΙ που απλώνεται σε δύο διαφορετικές περιφέρειες, είμαστε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας».

Η υποψήφια περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για μια νέα ποιοτική σχέση Περιφέρειας-Πανεπιστημίου που δεν θα σταματά στις οποίες διεκδικήσεις από την κεντρική κυβέρνηση: «Θέλουμε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εργαλείο σχεδιασμού, όπλο στη μάχη της παραγωγικής ανασυγκρότησης των νησιών μας. Θέλουμε το Πανεπιστήμιο συνεργάτη μας και θα σταθούμε δίπλα του με κάθε τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Αγλαΐα Κυρίτση:«Να ανακτήσουμε όσα χάσαμε στα τέσσερα χρόνια των μνημονίων»”

  1. Όταν στις 12 κάθε μεσημέρι άφηναν όλοι τα μολύβια κάτω και οι καθαρίστριες τις σκούπες στους διαδρόμους για να φάνε και να πιούνε το ντελίβερι που το πλήρωνε το ταμείο του πανεπιστημίου, δεν ξέρανε πως τα λεφτά αυτά θα έπρεπε να πάνε για τις δραστηριότητες των σχολών και όχι για τις δραστηριότητες της μασέλας τους;

  2. Αντώνης

    Ναι, η Αγλαΐα θα τα τα διορθώσει όλα! Όταν μάλλον θα μας επιστρέψουν στην δραχμή και εκτός Ευρώπης, όλα θα είναι πιο εύκολα! Τότε και χωρίς Ευρωπαϊκά προγράμματα, να δείτε πόσοι ΔΕΝ θα πληρώνονται καθόλου γιατί δεν θα υπάρχουν καν οι δουλειές που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά προγράμματα! Αλλά έτσι ήταν πάντα ο Ελληνας, βλέπει παντού συνωμοσίες και ψάχνει την εύκολη λύση!

    Δεν υποστηρίζω ούτε τη ΝΔ που κορόιδευε και ακολούθησε αυστηρή μνημονιακή πολιτική! Ανεξάρτητους ανθρώπους παιδιά, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ. Φτάνουν πια τα κομματόσκυλα και οι παλαιοκομματικές πολιτικές! Ο κόσμος έχει ξυπνήσει! Θέλει άξιους ανθρώπους που να δίνουν λύσεις και όχι να αναμασούν τα ίδια λόγια πιπιλίζοντας καραμέλες!

Αφήστε ένα σχόλιο