Ήρθαν Αβραμόπουλος, Άσελμπορν, Μουζάλας… Απών ο Σουλτς (ΒΙΝΤΕΟ)

avramopoulos-11

Στη Λέσβο βρέθηκαν σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, για να επιθεωρήσουν το κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια, καθώς και το κέντρο υποδοχής και καταγραφής στη Μυτιλήνη.

Μαζί τους ήταν ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Δεν μετέβη στη Λέσβο όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Καταγραφής της Μόριας, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του, διαπίστωσαν τα όποια προβλήματα υπάρχουν και συνομίλησαν με επαγγελματίες του χώρου και εθελοντές που συμμετέχουν της διαχείρισης χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που καθημερινά συρρέουν στις εκεί εγκαταστάσεις.

avramopoulos-12

Επίσης, επισκέφθηκαν και συνομίλησαν με τους υπευθύνους της Υπηρεσίας Ασύλου που λειτουργεί στο Κέντρο, και τους χώρους περίθαλψης ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι «αυτό που γίνεται σήμερα στη Λέσβο αν είχε γίνει 10 μήνες πριν θα είχαμε αποφύγει όσα ζήσαμε το καλοκαίρι. Το κυριότερο όμως είναι πως θα είχαμε αντιμετωπίσει με περισσότερη ανθρωπιά όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη».

“Πέρασε χρόνος πολλής αλλά τώρα τα πράγματα λειτουργούν καλύτερα και θα ήθελα πραγματικά να εκφράσω δημόσια εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα συγχαρητήριά μου στην Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό και τις ελληνικές αρχές για τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Από τον Αύγουστο και μετά τα πράγματα πάνε καλύτερα”, δήλωσε περαιτέρω στους δημοσιογράφους ο Έλληνας Επίτροπος.

O κ. Αβραμόπουλος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον λαό της Λέσβου, για την προσφορά και την αλληλεγγύη που έχει δείξει στους πρόσφυγες.

Πριν αναχωρήσουν, οι τρεις αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το λιμάνι της Μυτιλήνης και παρακολούθησαν τη διαδικασία αναχώρησης μεταναστών και προσφύγων για τον Πειραιά, με το ναυλωμένο από το ελληνικό κράτος πλοίο «Τέρα Τζετ».

Συναντήθηκαν τέλος με στελέχη του Λιμενικού Σώματος και αποστολές αστυνομικών και ακτοφυλακής από τη Λετονία, την Πορτογαλία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

16 Άποψη για τα “Ήρθαν Αβραμόπουλος, Άσελμπορν, Μουζάλας… Απών ο Σουλτς (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο