Έχουν αποθρασυνθεί! Σταματήστε τους!… Άρθρο του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηλία Βουλβούλη

voulvoulis-laiki-sispirosi

Του Ηλία Βουλβούλη*

Υπάρχουν κάποια γεγονότα ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη μας. Ιδιαίτερα τέτοιες μέρες κάθε χρόνο η μνήμη δε χρειάζεται αναμόχλευση. Από μόνη της τα βγάζει στην επιφάνεια και ζητά επιτακτικά να πάνε παραέξω.
ΠΡΩΤΟ. Η στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 έγινε με την στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ήταν επιλογή της αστικής τάξης να χρησιμοποιήσει τους συνταγματάρχες αφού δε μπορούσε με κοινοβουλευτικά μέσα να προωθήσει τα αντιλαϊκά της σχέδια. Όπως και σήμερα που αξιοποιεί τους φασίστες, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
ΔΕΥΤΕΡΟ. Το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού το 1974 οργανώθηκε και εκτελέστηκε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και συνεχίζεται εδώ και σαράντα χρόνια με την τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% της Κύπρου.
ΤΡΙΤΟ. Τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία πριν 15 περίπου χρόνια και λίγο αργότερα στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ (με τη συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων). Βομβαρδισμούς που χειροκρότησε τότε ο σημερινός αρχηγός του “Ποταμιού” ΣΤ. Θεοδωράκης.
ΤΕΤΑΡΤΟ. Την πρόσφατη εγκληματική ανάμειξη του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στα αιματηρά γεγονότα της Ουκρανίας, στηρίζοντας απροκάλυπτα τους φασίστες της χώρας.
Φυσικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες άλλα παραδείγματα. Περιοριζόμαστε στα πρόσφατα και σε όσα έχουν σχέση με την Ελλάδα.
Κι όμως
Παραμονές της μαύρης επετείου (21ης Απριλίου) διάλεξε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να στείλει τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου συνοδό του αμερικανού πρέσβη στο νησί μας!
Πρόκληση και ασέβεια σ’ ένα τόπο και σ’ ένα λαό που διακρίνεται για τους αντιιμπεριαλιστικούς του αγώνες και για τα θύματα που έδωσε διαχρονικά ενάντια στις δικτατορίες.
Κι αυτός ο υπουργός έχει αρχίσει να γυροφέρνει τα χωριά της Λέσβου ζητώντας ψήφο στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και στους υποψηφίους που στηρίζει το κόμμα του στο δήμο και στην περιφέρεια!

Κ
ι αυτόν τον υπουργό θα τον δούμε λίαν συντόμως μαζί με τον κατά τα άλλα αντιχουντικό Ν. Σηφουνάκη να χειροκροτούν τον κοινό υποψήφιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο δήμο της Λέσβου. Κατά σύμπτωση πρέσβης κι αυτός.
Ήδη ο Ν. Σηφουνάκης βγήκε στο τοπικό κανάλι και εξήγησε γιατί πρέπει να στηριχτεί ο πρέσβης. Και αμέσως μετά ακολούθησε θεατρικά ο πρέσβης ευχαριστώντας για τη στήριξή του το «N. Σηφουνάκη που έχει αποδείξει ότι αγαπάει πολύ το νησί μας»! όπως είπε.
Ποιον ευχαρίστησε; Το Ν, Σηφουνάκη που πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Χ. Αθανασίου και τον Παύλο Βογιατζή ψήφισαν το περίφημο πολυνομοσχέδιο που αφαίρεσαν από το λαό μας 2 δισεκατομμύρια ευρώ με την κατάργηση των επιδομάτων, τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, νομιμοποίησαν την ανασφάλιστη εργασία, μείωσαν τις εργοδοτικές εισφορές, δείχνοντας έτσι ποιον αγαπούν και υπηρετούν: το κεφάλαιο.
Μάλιστα ο πρέσβης ανακοίνωσε πως θα ορίσει αντιδήμαρχο που θα ασχολείται μόνο με τους πόρους από το ΕΣΠΑ.
Είναι γνωστό βέβαια ότι το μεγαλύτερο μέρος των πόρων αυτών θα διοχετευθεί στον ιδιωτικό τομέα. Ότι βασικές υποδομές σε υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση, συγκοινωνία, αντισεισμική – αντιπλημμυρική – αντιπυρική προστασία και θωράκιση δεν θα χρηματοδοτηθούν καθόλου ή σχεδόν καθόλου. Κρίνονται οι περισσότερες μη επιλέξιμες! Ενώ ταυτόχρονα θα μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές και οι μισθοί, θα αυξηθεί η φορολογία, οι απολύσεις θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, θα κλείσουν σχολεία και ιατρεία.
Αυτά τα απέκρυψε ο πρέσβης. Και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά αφού είναι εξαρτημένος από την αστική πολιτική. Ας, πάψει, λοιπόν, να κοροϊδεύει τον κόσμο παριστάνοντας τον αδέσμευτο.

Φανταστείτε τι έχει να κάνει ο πρέσβης, αν εκλεγεί, για την κερδοφορία του κεφαλαίου! Θα ρημάξει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του νησιού μας!
Ποιός όμως μπορεί να σταματήσει την πρόκληση, την κοροϊδία και την περιφρόνηση που δείχνουν απέναντι στο λεσβιακό λαό;
Μα ποιος άλλος από τον ίδιο το λαό.
Η εξέλιξη του αντιδικτατορικού αγώνα, με το δυνάμωμα του ΚΚΕ, απέδειξε ότι «κανένας αντιδραστικός μηχανισμός, όσο δυνατός και ακατανίκητος εμφανίζεται, δε μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή του οργανωμένου εργατικού – λαϊκού κινήματος».
Σε λιγότερο λοιπόν από ένα μήνα δίνεται η ευκαιρία στο λαό να τους πατώσει. Να το φυσάνε και να μη κρυώνει. Και όχι να ψηφίσει βέβαια τους άλλους του ΣΥΡΙΖΑ που δε θέλουν το μνημόνιο θέλουν όμως την ΕΕ που έφτιαξε το μνημόνιο. Που καραδοκούν να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Που ξέρουν σα δικό σας καλό το καλό το δικό τους και του «υγιούς» κεφαλαίου.
Αλλά να κοκκινίσουν και τις τρεις κάλπες στην ευρωβουλή, στο δήμο, στην περιφέρεια.
ΚΚΕ Παντού!
Πριν 20 ακόμα χρόνια το ΚΚΕ προειδοποιούσε ότι η ένταξη και προσαρμογή στην ΕΕ θα έφερνε άγρια μέτρα για το λαό όταν τα άλλα κόμματα τον παραμύθιαζαν ότι «θα τρώει με χρυσά κουτάλια».
ΚΚΕ παντού γιατί ξέρουμε τι θα μας βγει την επόμενη μέρα! Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν μεταλλάσσεται. Δε θα σκορπίσει άσκοπα σε δήθεν άφθαρτα και νέα πρόσωπα, που υπερασπίζονται το φθαρμένο και παλιό σύστημα. Που θολώνουν τα νερά, κοροϊδεύουν ότι η ψήφος δεν είναι πολιτική, γιατί θέλουν και την ψήφο να αρπάξουν και να την καταθέσουν υπέρ του συστήματος.
Ψηφίζουμε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές για να έχουμε ανιδιοτελείς αγωνιστές στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο που νοιάζονται και θα μάχονται καθημερινά για τις δικές μας ανάγκες, θα αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων και της ΕΕ.
Για να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία που θα στείλει στα λαγούμια τους, τους απογόνους των ταγματασφαλιτών, τους υμνητές του Χίτλερ, τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί είναι υπέρ της ριζικής ανατροπής, γιατί λύση υπέρ του λαού και της νεολαίας υπάρχει και βρίσκεται στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τη μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική – λαϊκή εξουσία.

*Ο Ηλίας Βουλβούλης είναι μέλος της ΤΕ Μυτιλήνης του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο