Έρχονται 200 προσλήψεις λιμενοφυλάκων αξιωματικών τεχνικού και υγειονομικού στο Λιμενικό Σώμα

limeniko soma

Νέες προσλήψεις λιμενοφυλάκων, υπαξιωματικών, αξιωματικών τεχνικού και υγειονομικού στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή φέρνει ο νέος νόμος «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε στη Βουλή και η ισχύς του αρχίζει με τη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ αυτή την εβδομάδα.

Προβάδισμα στους διαγωνισμούς για υπαξιωματικούς και λιμενοφύλακες δίνει το υπουργείο, ενώ θα προκηρύξει και θέσεις ανθυποπλοιάρχων Τεχνικού και Κελευστών Υγειονομικού.

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προτίθεται να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες των σχετικών διαγωνισμών. Μέσα στον Μάιο αναμένονται να υπογραφούν κατ’ εξουσιοδότηση του Νόμου οι υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή των διατάξεων, που επιβάλλουν νέους όρους για τη διαγωνιστική διαδικασία. Αμέσως μετά θα εκδοθούν οι προκηρύξεις από τον αρχηγό ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς όλα είναι έτοιμα από καιρό.

Μετά την ψήφιση του νόμου όλα πια είναι δεδομένα και το μόνο που μένει να οριστεί είναι η κατανομή των θέσεων.

Ήδη έχει αποφασιστεί η εισαγωγή στις Σχολές Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων 200 πτυχιούχων και αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο νέος νόμος ανοίγει τον δρόμο και για την κατάταξη απευθείας στο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. διπλωματούχων Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών ΑΕΙ με τον βαθμό του αρχιπλοιάρχου ειδικότητας τεχνικού.

Για τον σκοπό αυτό αναμένεται ξεχωριστή υπουργική απόφαση, ενώ ο αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν αναμένεται να είναι διψήφιος.

Ταυτόχρονα, θα οριστεί και ένας αριθμός θέσεων που θα καλυφθούν εκτός Σχολής από υπαξιωματικούς ειδικότητας Υγειονομικού.

Ολοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν:

• Βεβαίωση καλής γνώσης μίας ξένης γλώσσας

• Πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ

• Το όριο ηλικίας για τους προερχομένους εξ ιδιωτών θα είναι το 28ο και για τους προερχομένους εκ μονίμων λιμενοφυλάκων το 32ο. Το σύστημα προσλήψεων θα είναι μεικτό. Δηλαδή, η μοριοδότηση θα προέρχεται για πρώτη φορά από γραπτές εξετάσεις και από τη βαθμολόγηση των προσόντων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο