Έλλειψη προσωπικού Σταθμού Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Μυτιλήνης

                                     aimodosia-agiasou-2

Σε επιστολή που έστειλε στον  Διοικητή και τα Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στην  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών, στην  Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Και Προληπτικής Ιατρικής Ευρύτερης Περιοχής ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ αναφέρει:

“Όπως σας είναι γνωστό μαζί με πολλούς άλλους Φορείς ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ πρωτοστατούμε στην διοργάνωση Εθελοντικών Αιμοδοσιών, ώστε να αντιμετωπίζονται οι τακτικές και έκτακτες ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε καλή συνεργασία με τους υπευθύνους και το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας, ανθρώπους που δουλεύουν σε ασφυκτικές συνθήκες χρόνου και έντασης, ενώ η εργασία τους απαιτεί την μέγιστη συγκέντρωση και προσοχή, ώστε να εκμηδενίζεται η πιθανότητα λάθους.

Παρόλο που σας έχουμε θέσει με υπομνήματα όλων των Φορέων, το οξύτατο θέμα της έλλειψης προσωπικού, δυστυχώς η κατάσταση χειροτερεύει χωρίς να δίνετε λύσεις.

Ζητήσαμε για την αιμοδοσία μας της 19ης Ιουλίου να παρευρίσκονται 3 (τρείς) νοσηλεύτριες, όπως άλλωστε γίνεται και σε άλλες περιοχές του νησιού, ώστε τουλάχιστον τις ώρες μαζικής προσέλευσης να μην έχουμε Εθελοντές που φεύγουν. Κάτι που αντιμετωπίσαμε στην προηγούμενη αιμοδοσία

Αλλά αυτό είναι αδύνατο με την σημερινή κατάσταση στο Σταθμό Αιμοδοσίας είμαστε δε τελείως αντίθετοι στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών εις βάρος του υπηρετούντος προσωπικού. Ας γίνουν μετακινήσεις από άλλα τμήματα του νοσοκομείου, ώστε να στελεχωθεί επαρκώς ο σταθμός της αιμοδοσίας κι ας ολοκληρωθούν επιτέλους οι προσλήψεις αδιόριστων, οι οποίες έχουν εγκριθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Εμείς διαθέτουμε σημαντικό χρόνο της ζωής μας για να προσελκύουμε και όχι να διώχνουμε τους Εθελοντές!

Δώστε τώρα λύσεις. Πιέστε τον Υπουργό τους λοιπούς αρμοδίους, ενισχύστε τον Σταθμό Αιμοδοσίας με προσωπικό ΆΜΕΣΑ, διότι σε διαφορετική περίπτωση αναλαμβάνετε μερίδιο ευθύνης στην παρεμπόδιση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Αναμένουμε εντός των ημερών έγγραφη απάντησή σας για τους λόγους της απαράδεκτης αυτής κατάστασης, προκειμένου να προσφύγουμε στις αρμόδιες Κυβερνητικές, Κρατικές, Ελεγκτικές Αρχές και τα Μ.Μ.Ε.”

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο