Έκκληση της “Συνύπαρξης στο Αιγαίο” στο Δήμαρχο Λέσβου να μην κλείσει το πρώην ΠΙΚΠΑ

pikpa-metanastes

Με επιστολή που έστειλαν στο Δήμαρχο Λέσβου τα μέλη της “ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ” του ζητούν να μην κλείσει τις κατασκηνώσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ και αναφέρουν:

“Προς τον κ. Σπύρο Γαληνό                                                              

Δήμαρχο Λέσβου

Ενταύθα

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Ενώνοντας την φωνή μας με τους εθελοντές του «ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» που δραστηριοποιούνται στις κατασκηνώσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ, παρέχοντας βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά εκεί,  ΖΗΤΟΥΜΕ, να αναθεωρήσετε  την απόφαση σας, για κλείσιμο της κοινωνικής αυτής δομής.

Απ το Δεκέμβριο του 2012, με πρωτοβουλία των εθελοντών στο χώρο του ΠΙΚΠΑ, που παρέμεινε ως τότε ανενεργός, φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς εκεί , σε γνώση  των Αρχών, χιλιάδες κατατρεγμένοι συνάνθρωποι  μας, χάρις στις προσπάθειες των εθελοντών χωρίς να δημιουργηθεί κανένα σοβαρό πρόβλημα. Μέχρι που άνοιξε απ το Κράτος το κέντρο της Μόριας, στο χώρο αυτό έβρισκε καταφύγιο , ασφάλεια και στοιχειώδη έστω κάλυψη των βιοτικών του αναγκών, κάθε μετανάστης – πρόσφυγας. Μετά το άνοιγμα της Μόριας , στο ΠΙΚΠΑ, παραμένουν για κάποιο διάστημα  με φροντίδα των εθελοντών, ορισμένοι που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα:  ασθενείς ,ώσπου ν αναρρώσουν , έγκυες  – λεχώνες γυναίκες, οικογένειες που αναμένουν εξέλιξη στο αίτημα τους για συνένωση, οι έχοντες προβλήματα στη διαδικασία αίτησης άσυλου κ.α.                                              

Σήμερα φιλοξενούνται στο ΠΙΚΠΑ 20 άτομα, που ανήκουν στις πιο πάνω κατηγορίες. Αν αύριο  κλείσει η δομή οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν στον δρόμο.

Παρακαλούμε θερμά, παράλληλα με τις εργασίες επισκευών και συντήρησης των εγκαταστάσεων, που προγραμματίζετε ενόψει των αγώνων τένις, να επιτρέψετε την παραμονή αυτών των συνανθρώπων μας, οι οποίοι τώρα, που δεν έχουν ακόμη  ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για το «Ανοιχτό» Κέντρο στη Μόρια, είναι αδύνατο να μεταφερθούν εκεί.”

Μυτιλήνη 10 Μαρτίου 2015

Με  τιμή

Από τη «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ» ο πρόεδρος του Δ.Σ.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΟΘΑΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο