Άμεση απάντηση του Ηλία Κουνιαρέλλη στις καταγγελίες Κώστα Αστυρακάκη

kouniarelis

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιδημάρχου Λέσβου Ηλία Κουνιαρέλλη, στις καταγγελίες του Αντιδημάρχου Αθλητισμού & Πολιτισμού Κώστα Αστυρακάκη, αφού με επιστολή που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρει:

“Τις τελευταίες ημέρες έγινα δέκτης μιας απαράδεκτης και κατ’ εξακολούθηση προσβλητικής συμπεριφοράς  από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κώστα Αστυρακάκη. Οι κατηγορίες του κυρίου Αστυρακάκη περί «υπηρέτη και εκφραστή του πιο άθλιου πελατειακού συστήματος» επιστρέφονται αυτούσιες στον αποστολέα τους. Στα όσα μου καταλόγισε τις προηγούμενες ημέρες θα απαντήσω με στοιχεία και μόνο. Για ενημέρωση των συνδημοτών μου και για αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνω τα ακόλουθα:

–          Ως Αντιδημάρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης έχω στην αρμοδιότητα μου το Γραφείο Κίνησης το οποίο είναι αρμόδιο για την διαχείριση των οχημάτων. Δηλαδή την διάθεση των οχημάτων, την συντήρηση τους και τον εφοδιασμό τους με καύσιμα. Έχει μόνο υπαλλήλους γραφείου και δεν απασχολεί κανέναν οδηγό. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να διαθέσει κανένα οδηγό είτε σε υπηρεσία του Δήμου είτε στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.

–          Ο τομέας καθαριότητας πράγματι πρόσφατα προσέλαβε 8 διμηνίτες οδηγούς για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες αποκομιδής των απορριμάτων της θερινής περιόδου. Είχαμε ζητήσει να προσλάβουμε 15. Όλοι οι οδηγοί που προσλάβαμε και όσοι άλλοι εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας έχουν δίπλωμα γ΄ κατηγορίας. Διότι χρειαζόμαστε οδηγούς με δίπλωμα αυτής της κατηγορίας. Οι οδηγοί των λεωφορείων που μεταφέρουν ανθρώπους οφείλουν να έχουν δίπλωμα οδήγησης δ΄ κατηγορίας. Κατά συνέπεια αν διαθέταμε οδηγό θα βάζαμε σε κίνδυνο την ζωή των μεταφερομένων προσώπων κάτι που με τίποτα δεν θέλουμε να κάνουμε.

–          Το προσωπικό του τομέα καθαριότητας πληρώνεται από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι συνδημότες μας για την καθαριότητα και τον φωτισμό του Δήμου. Συνεπώς με τίποτα δεν θα μπορούσε να διατεθεί για άλλες εργασίες.

–          Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Παιδείας διαθέτει δικό του Δ.Σ. και δικό του προϋπολογισμό κατά συνέπεια μπορεί να εντάξει στον προϋπολογισμό του τις δαπάνες μεταφοράς των συγκροτημάτων και όποιων άλλων προσώπων απαιτείται για την διοργάνωση των εκδηλώσεων. Αν από παράληψη η δαπάνη αυτή δεν περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό του μπορούσε να ζητήσει πρόσθετη χρηματοδότηση από το Δήμο για να καλύψει την δαπάνη. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα.

–          Είναι τραγικό να ζητείται από τον τομέα καθαριότητας να διαθέσει απορριμματοφόρο για να μεταφερθούν πίνακες του Θεόφιλου. Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Αστυρακάκης τον πολιτισμό; Έτσι τιμά τα 80 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου της Λέσβου;

Μετά από τα παραπάνω ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ποια είναι η σκοπιμότητα όσων ανυπόστατων υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Άμεση απάντηση του Ηλία Κουνιαρέλλη στις καταγγελίες Κώστα Αστυρακάκη”

  1. Γιωργος

    Ενα εχω να σας πω Εδω ο κοσμος χανεται και εσεις ξυριζοσαστε Κανετε σαν μαθητουδια κυριε – κυριε ο ταδε εκανε αυτο Βρειτετα μεταξυ σας γιατι ειναι ντροπη ανθρωποι που σας εχουμε ψηφησει να συμπριφερεσθε σαν κυρουλες της γειτονιας

Αφήστε ένα σχόλιο