“Άλλος Δρόμος”: Όταν αγωνίζεσαι κερδίζεις…

georgoulas-stratis 3
Σε δελτίο τύπου που έστειλε η Δημοτική Παράταξη “Άλλος Δρόμος” αναφέρει:


Ηταν ο Αλλος Δρομος, ο οποιος προγραμματικά ήδη απο τον Δεκέμβριο ζητούσε ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές. Ηταν ο Άλλος Δρομος, ο οποιος στη μέση του καλοκαιριού κινητοποίησε τα μελη και τους φιλους του για να διεκδικήσουμε με πράξεις το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στη πλαζ Τσαμακια, καλώντας την επόμενη δημοτικη αρχη να το πράξει. Η σημερινη αποφαση του Δημάρχου και κυρίως η εκφρασμένη πρόθεση του για δωρεάν είσοδο απο την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, ήρθε ως απαντηση σε αυτη τη πολιτικη και σε αυτες τις δράσεις. Θα ειμαστε εκει για να εξασφαλίσουμε την τήρηση αυτής της δέσμευσης. Επι του παρόντος, ας χαιρετίσουμε αυτη τη κινηση και ας ευχαριστήσουμε όλα τα μελη και τους φιλους του Αλλου Δρομου γιατι η έμπρακτη συμμετοχη τους στην κινητοποίηση του Ιουλιου και η συνακόλουθη θετική ανταπόκριση των πολιτών ηταν το κλειδί για την αλλαγη της συγκεκριμένης πολιτικης πρακτικής. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με λογια και με πραξεις για να υπερασπιστούμε τα δικαιωματα των δημοτων μας σε καθε χωριο, σε καθε γειτονιά, τωρα με μεγαλυτερη δύναμη γιατι ξέρουμε οτι μονο οποιος αγωνίζεται, κερδίζει. 

 
 


Στις Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014, ο χρήστης Άλλος Δρόμος <oallosdromos@gmail.com> έγραψε:

Ο Άλλος Δρόμος πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 26 Ιουλίου συμβολική δίωρη κατάληψη στην είσοδο της δημοτικής πλαζ Τσαμάκια στη Μυτιλήνη. υπερασπιζόμενος το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στις ακτές και τις παραλίες. Η μεγάλη συμμετοχή των μελών και των φίλων του Άλλου Δρόμου και η πλήρης αποδοχή από πλευράς  επισκεπτών της δημοτικής πλαζ, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με αντίστοιχες δράσεις.
Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε στους επισκέπτες της πλαζ

Ελεύθερη πρόσβαση στην πλαζ Τσαμάκια & σε όλες τις παραλίες του νησιού

Στο προεκλογικό πρόγραμμα του «Άλλου Δρόμου» είχαμε κάνει σαφείς τις προθέσεις μας: Η προστασία του περιβάλλοντος και η υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων αποτελεί μία από τις μείζονες προτεραιότητές μας. Πιστεύουμε ότι η χλωρίδα, το δάσος, η πανίδα, ο ατμοσφαιρικός αέρας, το νερό, η ενέργεια, ο φυσικός πλούτος συνιστούν μια ανεκτίμητης αξίας ομάδα δημόσιων αγαθών που είμαστε αμετακίνητα αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε, να αναδείξουμε και να αναπτύξουμε. Αποφασίζουμε να παλινορθώσουμε το δημόσιο χαρακτήρα των ελεύθερων χώρων και να παρέμβουμε για την ανάκτηση και επανοικειοποίησή τους από τους δημότες της Λέσβου, συλλογικά και με όρους συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Ο αιγιαλός και η παραλία, ως ανήκοντα κατά κυριότητα στο Δημόσιο, ανήκουν εξ αδιαιρέτου σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, οι οποίοι έχουν δικαίωμα στη χρήση τους και κατά συνέπεια στην απόλυτη και ελεύθερη πρόσβαση και απόλαυσή τους.
Η συγκυβέρνηση χωρίς ίχνος ντροπής σκοπεύει να ξεπουλήσει και το τελευταίο κομμάτι γης, με το τελευταίο νομοσχέδιο για τις παραλίες («Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας»), επιτρέποντας την ολοκληρωτική κατάληψη και εκμετάλλευση του αιγιαλού από ιδιώτες, καταργώντας τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της.
Η πλαζ Τσαμάκια, η οποία είναι και η μοναδική οργανωμένη παραλία, αποτελεί μια όαση δροσιάς για τους κατοίκους της πόλης, πόσο μάλλον για όσους δεν έχουνε τη δυνατότητα να απομακρυνθούνε από τα όρια της. Θεωρούμε αδιανόητη από την παρούσα δημοτική αρχή, σε καιρούς σκληρής λιτότητας, συνεχών μειώσεων μισθών και αβεβαιότητας, την πολιτική της αφαίμαξης των δημοτών.
Δε σκοπεύουμε να σιωπήσουμε στη συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση των τελευταίων τριών ετών (να υπενθυμίσουμε την παράλογη απόφαση που πάρθηκε το 2012 για αύξηση της γενικής εισόδου από 1,2 σε 2 ευρώ).
Το ζητούμενο όχι μόνο δεν είναι το εύκολο κέρδος και η άνευ όρων χρησιμοποίηση του δημόσιου πλούτου από ιδιώτες, αλλά η μεγιστοποίηση των παροχών και η διευκόλυνση της πρόσβασης σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, ανέργους, φοιτητές κλπ).
Οι προθέσεις της συγκυβέρνησης και της Τρόικα είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Να τονίσουμε την απόφαση για πώληση του Μακρύ Γυαλού, έκτασης 50 στρεμμάτων, μέσω της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ (ΦΕΚ 2883/2013 τεύχος Β’). Καμία ουσιαστική αντίδραση μέχρι σήμερα από την απερχόμενη δημοτική αρχή, αλλά και από τους συνεχιστές της μέσω κυβερνητικών ή «ανεξάρτητων» συνδυασμών.
Ο «Άλλος Δρόμος» δεν ενδιαφέρεται για να αναλάβει τις τύχες ενός μικρότερου Δήμου ούτε ενός Δήμου με λιγότερες ευθύνες.
Η σημερινή αντίδραση δεν αποτελεί επαναστατική καλοκαιρινή γυμναστική αλλά δίνει το στίγμα των διεκδικήσεων μας, με όλες μας τις δυνάμεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο