“Άλλος Δρόμος” – Το γεωθερμικό πεδίο Πολυχνίτου και η αξιοποίηση του

piges-polixnitou

“Σε περιοδους οικονομικής κρισης, όπου η αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας

ειναι αναγκη επιτακτική, αλλά και η οικονομικη αξιοποιηση της δημοτικής περιουσιας που θα μπορουσε να γινει προς όφελος των πολιτων και ιδιαιτερα των πιο αδυναμων οικονομικά, απαιτουν αντίστοιχα ζητήματα να προταθουν στην ιεραρχιση των στοχων της δημοτικής αρχής.
Το γεωθερμικό πεδιο του Πολιχνίτου και η αξιοποιηση του ειναι ενα τετοιο  σημαντικό θέμα, και για το οποίο αποστείλαμε γραπτό ερώτημα προς τον Δήμαρχο.
Εχουν, κατα καιρούς, γίνει προσπάθειες αξιοποιησης του, με διαφορους τροπους, που όμως έχουν,για διαφορους λόγους, ναυαγησει.
α)η δημοτική εταιρεια θερμοκηπίων. Αφου για μερικά ετη λειτουργούσε ικανοποιητικά,μια χρονια που το συστημα θερμανσης επαθε βλαβη,έπεσε εξω και απο τότε επαυσε τη λειτουργια της. Οι αποφασεις της επομενης δημοτικής αρχης να επαναλειτουργησει για βιολογικες καλλιεργιες, εμειναν στα χαρτιά.
β)Το πιλοτικό προγραμμα ΘΕΡΜΟΠΟΛΙΣ,πολλων χιλιαδων ευρώ,που θα θερμαινε τα δημοσια κτίρια, κατ αρχας και κατοπιν θα επεκτεινονταν σε περιπου 250 – 300 άλλα κτίρια ενω τελειωσε (Σεπτεμβριο 2009) και λειτουργησε για λιγο,αφ ένος καταγγελθηκε απο ιδιωτες που εχουν θερμοκηπια κοντα στις εγκαταστασεις, αφ΄ετερου  η βλάβη που παρουσιασε μετα απο λιγο και η αντλια ανεστηλαν τη λειτουργια του. Από τοτε μένει το θέμα αυτό στα αζητητα.
γ)Τα ιαματικά λουτρα τα διαχειριζοταν μια ανωνυμη εταιρεια λαϊκής βασης,στην οποια συμμετειχε ο δημος κατα 40%. Βρισκεται υπο εκκαθάριση πολλα χρόνια τώρα.
Ο αλλος δρομος θεωρει την στειρα αντιπολιτευτική στάση αδιεξοδη. Γιαυτό  προσπαθει  να εχει ουσιαστική παρεμβαση στα δημοτικά πραγματα. Επεξεργαζεται ζητηματα που απασχολουν τον τόπο, τα αναδεικνυει  και ζητά από  τις δημοτικές αρχές να αναλάβουν την επιλυσή τους.”
Η Δημοτική Παράταξη ”Ο Άλλος Δρόμος”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο