Άδειο το λιμάνι της Μυτιλήνης από μετανάστες – Έδεσε κρουαζιερόπλοιο με τουρίστες (ΒΙΝΤΕΟ)

touristes-limani

Αισθητά έχει αλλάξει η εικόνα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αφού στην κυριολεξία δεν βλέπει κανείς ούτε έναν μετανάστη, να κοιμάται καταγής ή να έχει κατασκηνώσει εκεί.

Ο περίφρακτος χώρος στο Λιμεναρχείο είναι άδειος και η θλιβερή εικόνα που έβλεπαν οι τουρίστες κατά την άφιξή τους, είτε από την Τουρκία, είτε από τα κρουαζιερόπλοια, έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Σ’ αυτό συνετέλεσαν βασικά δύο πράγματα.

Αφ’ ενός οι πιέσεις τον τελευταίο καιρό του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού προς κάθε κατεύθυνση ώστε να μην παραμένουν μετανάστες εντός του περίφρακτου χώρου ή και στην Προκυμαία της Μυτιλήνης και αφ’ ετέρου οι άσχημες καιρικές συνθήκες – πολλά μποφόρ – που ελλάτωσαν σημαντικά τις αφίξεις μεταναστών.

Μάλιστα την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, στο λιμάνι έδεσε το κρουαζιερόπλοιο «Sea Cloud», με 60 Αμερικανούς τουρίστες, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στην πόλη της Μυτιλήνης, παίρνοντας μαζί τους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ας ελπίσουμε η εικόνα των τελευταίων ημερών να μην αλλάξει και η Προκυμαία της Μυτιλήνης να παραμείνει στη φυσική της ομορφιά και αίγλη !!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο