Ξεκινούν αύριο Τετάρτη 1η Ιουνίου οι εγγραφές βρεφών και νηπίων για τους Παιδικούς Σταθμούς

egrafes-paidikon-stathmon

Η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», κα Αναστασία Αντωνέλλη, ανακοινώνει ότι ξεκινάνε την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016, οι εγγραφές βρεφών και νηπίων για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λέσβου, με ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων:

Συγκεκριμένα, η κα Αντωνέλλη δήλωσε τα εξής:

«Ως Οργανισμός «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Λέσβου, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2011, για ισότιμη και καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών μας, εφέτος, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες μας, επιλέξαμε την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων των γονέων για τις εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας.

Είμαστε σίγουροι ότι με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται πλήρως οι στόχοι μας, καθώς διασφαλίζεται:

1) Η αποδεδειγμένα αδιάβλητη διαδικασία εγγραφών με αυτόματη κατάταξη των αιτήσεων.

2) Η απόλυτη διαφάνεια.

3) Η ταχύτερη εξυπηρέτηση των γονέων.

4) Η αποφυγή της γραφειοκρατίας.

5) Η εξοικονόμηση εργατοωρών του υποστελεχωμένου Οργανισμού μας.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς βρεφών και νηπίων θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την εγγραφή των παιδιών τους μέσω του συνδέσμου:

http://lesvos.aitiseispoliton.gr

Κατάλογος με τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς είναι αναρτημένος στην ενότητα «Παιδικοί Σταθμοί».

Οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά εγγραφής καθώς και τα τροφεία παρατίθενται στην ενότητα «Πληροφορίες».

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων είναι από 1 έως 25 Ιουνίου 2016. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής αιτήσεων. Επίσης μετά το πέρας της προθεσμίας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουν την δυνατότητα οι γονείς να ενημερωθούν για την σειρά κατάταξης των αιτήσεων τους, στην ίδια αυτή διεύθυνση.

Στην συνέχεια ο Οργανισμός μας θα εκδώσει νέα ανακοίνωση με την οποία θα γνωστοποιούμε τον αριθμό των κενών θέσεων των Παιδικών Σταθμών μας που θα καλυφθούν ανά Δημοτική Ενότητα. Αν η σειρά κατάταξης εξασφαλίζει την είσοδο

των βρεφών και των νηπίων σε κάποιο Σταθμό που έχει δηλωθεί, θα πρέπει να σταλούν όλα τα δικαιολογητικά που ορίζονται στην ενότητα «Πληροφορίες», ταχυδρομικά σε κλειστό φάκελο, έως και 25/7/2016 – σύμφωνα με την σφραγίδα ταχυδρομείου- στην διεύθυνση: Ν.Π.Δ.Δ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου», Αγίας Ειρήνης 10 Μυτιλήνη, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ «Εγγραφές Βρεφών και Νηπίων 2016-2017».

Έπειτα από τον έλεγχο των δικαιολογητικών, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση με τα οριστικά αποτελέσματα.

Κλείνοντας τονίζω το εξής: Ζητάμε από τους γονείς να στηρίξουν και εκείνοι το όραμα μας για αξιοκρατία, ισοτιμία και ισονομία, μια προσπάθεια που ξεκίνησε με την λειτουργία της Διαπραταξιακής Επιτροπής Κρίσεως των Αιτήσεων από το 2011 μέχρι και πέρσι. Επιτροπή η οποία, βεβαίως, λειτούργησε άψογα.

Επειδή όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και επειδή καλλιεργημένες συνήθειες χρόνων των πολιτών δύσκολα αλλάζουν, προκειμένου λοιπόν να τους απαλλάξουμε από τον ανώφελο κόπο- όπως ήδη αποδείχθηκε κατά τα παρελθόντα έτη- να «πιάνουν γνωστούς», εφέτος, η διαδικασία αυτή τελειοποιείται με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων. Πιστεύω, ότι όλοι οι γονείς κατανοούν το αυτονόητο: τα μηχανήματα δεν έχουν «γνωστούς».

Και εμείς επιμένουμε: Αξιοκρατία και Διαφάνεια. Είναι προς όφελος όλων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο