Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο, Ούζο Πλωμαρίου Άδολο και M DRY Mastiha, κατακτούν τα BarShow σε Αθήνα και Βερολίνο

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας τάσης που υπαγορεύει τη στροφή στα localspirits και της αξιοποίησής τους στobar, τα περίφημαpremiumελληνικά αποστάγματα Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο, ΟύζοΠλωμαρίου Άδολο και M DRY Mastihaπρωταγωνίστησαν και φέτος στο 9ο Athens Bar Show που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή bartenders και επαγγελματιών του bar, στις 6 και 7 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Διάσημοι bartendersκαι επαγγελματίες του bar -oι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο καθιστώντας το AthensBarShow ως ένα από τα πιο πετυχημένα του είδους σε ευρωπαϊκό επίπεδο- πραγματοποίησαν masterclassesκαι workshops για cocktail δημιουργίες, όπως ο καταξιωμένος bartender Διονύσης Πολάτος (IpitouTheBar/ FincaVigia). Την πρώτη μέρα, 6/11, οι  ευφάνταστες δημιουργίες του στα masterclassesμε Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο και M DRY Mastiha κέρδισαν τις γευστικές εντυπώσεις όσων τα παρακολούθησαν. Το ίδιο βράδυ στο IpitouTheBar, διοργανώθηκε Local Spirits Night, με τουςbartendersΔιονύση Πολάτο και Μιχάλη Μποτωνάκη(BohemeBar),οι οποίοι σέρβιραν cocktails με τα premiumlocalspiritsΔεκαράκι Μοσχάτο, Ούζο ΠλωμαρίουΆδολο και M DRY Mastiha, από έναν ειδικό κατάλογο φτιαγμένο αποκλειστικά για την βραδιά! Τη δεύτερη ημέρα 7/11, οι καταξιωμένοι bartenders Διονύσης Πολάτος, Μιχάλης Μποτωνάκης και Σάκης Παπαγιάννης (BitterSweetBar) έδωσαν ομιλία με θέμα «Πώς να χρησιμοποιήσετε τοπικά υλικά στο μπαρ σας για να κάνετε τη διαφορά», δίνοντας tips για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα ελληνικά αποστάγματα σε μοντέρνες και all-time συνταγές cocktail.

Όμως το ελληνικό απόσταγμα Ούζο Πλωμαρίου Άδολο, που χρόνια τώρα αποτελεί άξιο πρεσβευτή των ελληνικών premiumαποσταγμάτων,ταξίδεψε λίγες μέρες πριν ως το Βερολίνο για να συμμετάσχει στο Bar ConventBerlin 2018, που διοργανώθηκε στις 8-10 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο tradeshow στοspiritsindustry σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, που φέτος δέχθηκε περισσότερους από 14.500 επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Στο περίπτερό μας οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να μάθουν τα πάντα για την τέχνη της απόσταξης τουpremiumαποστάγματος από την MasterDistiller της Ποτοποιίας κα. Μαρούσα Τσαχάκη, ενώ παράλληλα είχαν και την ευκαιρία να γευτούν το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο είτε ως aperitif, είτε σε ευφάνταστα cocktails, παίρνοντας μια πρώτη γεύση της διεθνούς τάσης που θέλει την αξιοποίηση των τοπικών spirit στο bar. Τάση που τα αποστάγματα της Ποτοποιίας Πλωμαρίου υποστηρίζουν με τον γευστικό και όλο άρωμα Αιγαίου χαρακτήρα τους, προσφέροντας μια διαφορετική πρόταση.

Η επιτυχημένη παρουσία των premium αποσταγμάτων Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο, Ούζο Πλωμαρίου Άδολο και M DRY Mastiha στα BarShow Αθήνας και Βερολίνου, έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση που βρίσκουν τα ελληνικά αποστάγματα στο bar, ακολουθώντας την διεθνή τάση του localisation.

Λίγα λόγια για  το Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο, το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο και την MDRYMastiha:

 Το Δεκαράκι  Μοσχάτο είναι το πρώτο μόνο ποικιλιακό τσίπουρο που αποτελεί προϊόν απόσταξης μόνο από Μοσχάτο Τυρνάβου, λαμβάνοντας έτσι στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της εκλεκτής αυτής ποικιλίας. Τα στέμφυλα του Μοσχάτου υπογράφουν με το μοναδικό άρωμά τους το απόσταγμα, ενώ η πολλαπλή επαναπόσταξη σε χάλκινους άμβυκες τελειοποιεί το τελικό προϊόν, χαρίζοντάς του άριστη ποιότητα.  Ένα απόσταγμα-διαμάντι, χωρίς γλυκάνισο, με αλκοολικό βαθμό 40% Vol, του οποίου η ιδιαίτερη ταυτότητα αναδεικνύεται σε κάθε γουλιά.

Το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο απευθύνεται σε ένα εκλεκτικό κοινό, που είναι λάτρεις της αυθεντικής απόλαυσης, αλλά ταυτόχρονα  αναγνωρίζουν και εκτιμούν την ποιότητα. Ως η «καρδιά» του Ούζου Πλωμαρίου, το Άδολο διατηρεί το όνομα, την ποιότητα, την παράδοση και την ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, όπου μέσα από την αργή διαδικασία απόσταξης σε χειροποίητο σφυρηλατημένο στο χέρι άμβυκα του 1911, αναδεικνύει ισχυρά χαρακτηριστικά, που ουσιαστικά επαναπροσδιορίζουν και αναβαθμίζουν τη γευστική εμπειρία του ούζου.

Η M DRY MASTIHA, είναι το πρώτο Premium ποτό Μαστίχας που δεν είναι λικέρ. Με το μότο «lesssugar, uniquetaste», με το πλούσιο άρωμα της αυθεντικής Μαστίχας Χίου και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η M DRY Mastiha αποτελεί ένα από τα πιο hottrends της εποχής. Ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια των bartenders, με απεριόριστες δυνατότητες συνδυασμών για τη δημιουργία ξεχωριστών cocktails, με φινέτσα, κοσμοπολίτικο αέρα και άρωμα Μεσογείου, η Μ DRYMastihaέχει κατακτήσει τη μπάρα, αλλά και τις καρδιές μας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο