ΤΡΟΜΟΣ – Ρεπορτάζ της Γερμανικής Ραδιοτηλεόρασης DW καταγγέλλει τζιχαντιστές ως αφεντικά στη Μόρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρόμος στη Μόρια !!!

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Γερμανικής Ραδιοτηλεόρασης Deutsche Welle καταγγέλλει την ύπαρξη τζιχαντιστών ως “αφεντικά” στη Μόρια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών μπροστά στην κρυφή κάμερα της Deutsche Welle μέσα στο ΚΥΤ Μόριας υπάρχει μία ομάδα 50 περίπου φανατικών μεταναστών του Ισλάμ οι οποίοι σπέρνουν την τρομοκρατία μέσα στο Hotspot ενώ γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και  πορνεία κάτω από τη μύτη των αρχών ασφαλείας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες το ΚΥΤ Μόριας είναι ο χειρότερος καταυλισμός της Ευρώπης που δυσφημίζει φυσικά την Ελλάδα και ακόμα περισσότερο τη Λέσβο.

Κάντε κλικ ΕΔΩ και δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της DW.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT.GR

Το ρεπορτάζ της Deutsche Welle παρουσιάζει την εγκληματική δράση μιας οργάνωσης που φέρετε να ελέγχει μια μεγάλη ζώνη του καταυλισμού στη Μόρια και που υποστηρίζει πως λειτουργεί στο όνομα του Isis. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες θυμάτων, τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούν ως δικαστές και τιμωρούν βίαια επικαλούμενοι τη Σαρία, όποιον τολμήσει να μπει εμπόδιο στα σχέδιά της.

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο “Τρόμος στον καταυλισμό Μόρια” με γερμανούς δημοσιογράφους να βάζουν κρυφή κάμερα σε πρώην τροφίμους του καταυλισμού, τον οποίοι χαρακτηρίζουν ως τον χειρότερο σε όλη την Ευρώπη, καθώς 8000 άνθρωποι στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες, διαμένοντας σε εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν 2.500 άτομα.

Μάρτυρες μιλούν για τα μαρτύρια που τραβούν, δείχνοντας στιγμιότυπα από τις επιθέσεις ατόμων έναντι σε άλλους εγκλείστους. Μάλιστα καταγγέλουν τη δράση μιας ομάδας 50 Σύρων από την περιοχή Ντελ α Ζορ, που έφτασαν πρόσφατα στη Λέσβο και έχουν γίνει πλέον τα αφεντικά στη Μόρια, επικαλούμενοι μάλιστα τον ισλαμικό νόμο Σαρία.

“Είναι τόσο φανατικοί για κλεψιές, βιασμούς, σκοτωμούς και τέτοια. Έχουν τη χειρότερη ιδεολογία. Λένε ότι αν δεν ανήκεις στο Ισλάμ μπορώ να σε βιάσω”, λένε στην κάμερα της Deutsche Welle.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαβεβαιώνουν πως έχουν λάβει πληροφορίες για ύπαρξη χαλιφάτου στη Μόρια.

Ένας άλλος μετανάστης αναφέρει στην κάμερα πως “ο καταυλισμός είναι γεμάτος τζιχατζιστές. Πουλούν απαγορευμένες ουσίες, ναρκωτικά, δανείζουν χρήματα με τόκο και εμπορεύονται οτιδήποτε. Κινητά τηλέφωνα, κλέβουν και ληστεύουν”.

Οι δημοσιογράφοι αναφέρουν πως ένας εκ των αρχηγών της σπείρας στον καταυλισμό άνοιξε καφενείο που σύμφωνα με τις καταγγελίες πουλάει χασίς, χάπια και άλλες ναρκωτικές ουσίες. Οποιοσδήποτε δεν υπακούει στις εντολές του κυκλώματος υφίσταται ξυλοδαρμό ενώ στο στρατόπεδο επικρατεί ατμόσφαιρα φόβου.

Μια άλλη μαρτυρία ενός πρόσφυγα σοκάρει. “Κυνηγούσαν Κούρδους εδώ και απείλησε έναν άνθρωπο να του κόψουν το λαιμό. Τον σώσαμε τελευταία στιγμή αφού τους είπαμε οτι δεν ήταν Κούρδος, αλλά Άραβας. Έφυγα από τη Συρία λόγω του ισλαμικού κράτους, αλλά φαίνεται ότι οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και εδώ. Διέφυγα από τον θάνατο και ο θάνατος με ακολουθεί εδώ”.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της της Deutsche Welle οι ελληνικές αρχές ασφαλείας επεμβαίνουν μόνο σε περίπτωση ανοικτών και αιματηρών συγκρούσεων.

Το ρεπορτάζ καταλήγει με το ερώτημα αν το Isis έχει παρεισφρήσει στον καταυλισμό και αν πλέον χρησιμοποιεί τη Μόρια ως ορμητήριο για να κινήσει τα μέλη του στην Ευρώπη.

Πηγή: dw

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο