Το Ελληνικό Κράτος ξύπνησε… Έστω και την ύστατη ώρα απαλλάσσει τους σεισμόπληκτους από τον ΕΝΦΙΑ !!!

Έπρεπε όλα τα ΜΜΕ να βγάλουν στη σέντρα το Ελληνικό Κράτος, για να ξυπνήσουν οι φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών και να απαλλάξουν στην πράξη τους σεισμόπληκτους της Βρίσας από τον ΕΝΦΙΑ, που καλούνταν να πληρώσουν για τα μπάζα των γκρεμισμένων από το σεισμό σπιτιών τους;

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λοιπόν το ΥΠΟΙΚ αναφέρει:

“Σχετικά με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι «με το άρθρο 13 του νόμου 4484/1.8.2017 προβλέπεται η απαλλαγή από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα έτη 2017 και 2018 των κτισμάτων και του αναλογούντος οικοπέδου, τα οποία βρίσκονται στις δηµοτικές ενότητες του δήµου Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στη νήσο Κω και έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζηµιές από το σεισµό της 12ης Ιουνίου 2017 και το σεισµό της 21ης Ιουλίου 2017».

Στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται πως «η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει την ευθύνη για την εφαρμογή του και οφείλει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη διευθέτηση του ζητήματος».

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, υπενθύμισε ότι με την υπουργική απόφαση του 2017 υπάρχει μέχρι τις 12/12 παράταση για τις βεβαιωμένες οφειλές, όπως επίσης και για την αναστολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Άρα, σημείωσε, μέχρι τις 12/12 δεν έχουν καμία επίπτωση.

Η κ. Παπανάτσιου ενημέρωσε πως θα επικοινωνήσει αύριο με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την επίλυση τυχόν τεχνικών δυσκολιών.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο