Θεόφραστος Οικονομίδης – Στρατής Ζαφειρης… Δύο νέα πρόσωπα στο πολιτικό τοπίο της Λέσβου

Αλλάζει ριζικά από ότι φαίνεται το πολιτικό τοπίο στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικότερα στη Λέσβο.

Μετά την απόφαση του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Σταμάτη Μαλέλη να θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δύο νέα πρόσωπα με Λεσβιακή καταγωγή ρίχνονται στον πολιτικό στίβο με πρόθεση και διάθεση να βοηθήσουν τον τόπο μας.

Ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και την πρόθεσή του να είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Ο Στρατής Ζαφείρης ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του πριν μέρες από Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, είναι χημικός μηχανικός, εκ των βασικών συμμετεχόντων στη συντονιστική γραμματεία του τμήματος Βιομηχανίας ΣΥΡΙΖΑ, εργάστηκε ως επιβλέπων μηχανικός σε μεγάλα έργα, ενώ υπήρξε επί δεκαετία πρόεδρος των χημικών μηχανικών και εκλεγμένος στην επιτροπή Βιομηχανίας του ΤΕΕ.

Το Lesvosnews.gr αποκαλύπτει σήμερα ακόμα ένα αξιόλογο πρόσωπο, που ήδη έχει ξεκινήσει το δικό του πολιτικό αγώνα, προκειμένου να γνωστοποιήσει στους πολίτες της Λέσβου την προσωπικότητά του και να διεκδικήσει μία Βουλευτική έδρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο δημοσιογράφος Θεόφραστος Οικονομίδης  με καταγωγή από τη Λέσβο, δεν είναι καθόλου τυχαίο πρόσωπο.

Το ότι διατέλεσε επί δύο τετραετίες Δήμαρχος Φιλοθέης λέει πολλά.

Δύσκολα ένα Δήμαρχος επανεκλέγεται για δεύτερη τετραετίας…

Πρέπει να παράξει σημαντικότατο έργο για να κερδίσει την επανεκλογή του.

Ο Θεόφραστος Οικονομίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φιλοθέη. Στο Δημόσιο Γυμνάσιο της Φιλοθέης πήρε τις βάσεις για τις μετέπειτα πανεπιστημιακές του σπουδές.
Σπούδασε στο Παρίσι. Αποφοίτησε από τη σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Παρισίων Ι, με τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών D.E.A.
Στη συνέχεια, για να διευρύνει τις γνώσεις του σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και της Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Παρισίων VIII, αποκτώντας ένα δεύτερο τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών D.E.A. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα μπήκε στη δημοσιογραφία, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του.
Εξειδικεύτηκε στα διεθνή και διπλωματικά θέματα. Από το 1979 μέχρι σήμερα έχει εργαστεί σε διάφορες εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικά μέσα (Απογευματινή, ΄Εθνος, Αntenna, Star Channel, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Ελεύθερος Τύπος). Διετέλεσε Γενικός διευθυντής στον ιστορικό ραδιοφωνικό σταθμό « Αθήνα 9,84.» την περίοδο 1995-1998. Στις δημοτικές εκλογές του 2002 εξελέγη Δήμαρχος Φιλοθέης. Επανεξελέγη στο ίδιο αξίωμα στις δημοτικές εκλογές του 2006, με ποσοστό πολύ υψηλότερο από την πρώτη τετραετία. Το διάστημα 2006 – 2008 διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου των 21 Δήμων της Βορειοανατολικής Αττικής.
Υπήρξε αθλητής του στίβου και παίκτης του μπάσκετ.
Είναι παντρεμένος με την Γκρέις Χατζίκου με την οποία μεγαλώνουν τέσσερα παιδιά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο