“ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ” σε Μουζάλα: “Η κατάσταση του μεταναστευτικού είναι καταστροφική για όλους”

Προς  Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής  κ. Μουζάλα

κοιν.: Βουλευτές Λέσβου, ΜΜΕ

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε ότι μετά τις αυξημένες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών τις τελευταίες εβδομάδες στα νησιά του Αν. Αιγαίου, έχει ξεπεραστεί κατά πολύ η χωρητικότητα των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής.

Αντιλαμβάνεστε ότι η κατάσταση αυτή είναι καταστροφική πρώτα από όλα για τους ίδιους τους ανθρώπους,  αλλά και εξαιρετικά βλαπτική για την εικόνα των νησιών και της χώρας γενικότερα.  Οι συνεχείς εντάσεις, τα επεισόδια και η συνακόλουθη δημοσιότητα κάθε άλλο παρά μας τιμούν  ως κράτος και ως πολίτες.  Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να ξαναζήσουμε σκηνές όπως αυτές του περσινού χειμώνα.

Ζητάμε την άμεση ενίσχυση σε προσωπικό της Υπηρεσίας Ασύλου, ώστε και ταχύτερα αλλά και δίκαια να εξετάζονται τα αιτήματα.  Την επείγουσα μετακίνηση στην ενδοχώρα ευάλωτων ατόμων, οικογενειών με παιδιά, ασυνόδευτων παιδιών και γυναικών.  Την ενοικίαση καταλυμάτων για όλους τους υπεράριθμους.  Το πρόγραμμα μεταστέγασης από τα κέντρα φιλοξενίας σε σπίτια που εφαρμόζεται στην ηπειρωτική χώρα να επεκταθεί και στα νησιά.

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζουμε ότι έχετε άμεση προσωπική αντίληψη της κατάστασης στα ΚΕΠΥ των νησιών του Αν. Αιγαίου.  Κατά συνέπεια αναμένουμε την άμεση αντίδραση των υπηρεσιών του Υπουργείου σας για την αποτελεσματική διαχείριση της έκτακτης κατάστασης που διαμορφώνεται.  Κανείς μας δεν επιθυμεί να βλέπει ανθρώπους να διαβιούν σε συνθήκες επιεικώς απαράδεκτες.  κανείς μας δεν αντέχει τη βία, τις συγκρούσεις, τις καταστροφές εγκαταστάσεων, την καταστολή και τις διώξεις δικαίων και αδίκων, ούτε την επακόλουθη αρνητική δημοσιότητα.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.

 

Για το Δ.Σ.

Ήβα Βουγιούκα-Φράγκου                                   Χριστίνα Χατζιδάκη

Πρόεδρος                                                                 Γραμματέας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο