Πρώτο κουδούνι στο νέο προκάτ Δημοτικό Σχολείο της σεισμόπληκτης Βρίσας

Το πρώτο σημαντικό βήμα για να ζωντανέψει και πάλι η σεισμόπληκτη Βρίσα έγινε.

Το ισοπεδωμένο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, αντικαταστάθηκε με ολοκαίνουργιες αίθουσες – προκάτ και σήμερα Δευτέρα 9 Οκτωβρίου το κουδούνι χτύπησε για πρώτη φορά για τη νέα σχολική χρονιά.

Δάσκαλοι, μαθητές, γονείς και γενικά όλοι οι κάτοικοι της περιοχής ήταν σήμερα γεμάτοι ικανοποίηση από την έναρξη του Δημοτικού Σχολείου της Βρίσας, που αν μη τι άλλο είναι και ένα αισιόδοξο μήνυμα προς όλους ότι “η Βρίσα ζει” και αργά ή γρήγορα θα μπει και πάλι στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής.

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, μαζί με τους Αντιδημάρχους Κώστα Κατσαρό, Γιώργο Κατζανό, τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού, Δημήτρη Αλεξίου, τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βρίσας, Στρατή Παράκοιλα, παρέστη το πρωί στον αγιασμό στο νέο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βρίσας.

Παραλαμβάνοντας εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης το νέο σχολείο ο Δήμαρχος, είπε μεταξύ άλλων: «Η Βρίσα θα ξαναζήσει, μετά το σχολείο θα ξαναχτίσουμε τα σπίτια μας και τις εκκλησίες μας, το χωριό θα γίνει αυτό που ήταν κι ακόμα καλύτερο».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο