Προκαταρκτική εξέταση διέταξε το Υπουργείο Υγείας για τον θάνατο του 47χρονου Ερμόλαου Παπαστεφανή (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε το Υπουργείο Υγείας, για τον θάνατο του 47χρονου Ερμόλαου Παπαστεφανή, ο οποίος ξεψύχησε σε τουαλέτα  του Νοσοκομείου Μυτιλήνης όπου νοσηλευόταν.

Όπως πρώτα το Lesvosnews.gr είχε γράψει, ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου την Δευτέρα το βράδυ, με έντονους πόνους στο στήθος και την πλάτη.

Οι οικείοι του κατήγγειλαν στον δημοσιογράφο Γιάννη Συνάνη, ότι ο άτυχος 47χρονος είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο και αντί να εισαχθεί άμεσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, τον έβαλαν σε απλό θάλαμο αποθεραπείας, χωρίς να του γίνουν οι απαραίτητες γι αυτό το περιστατικό εξετάσεις.

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος, ήταν ο Ερμόλαος Παπαστεφανής να ξεψυχήσει μέσα σε τουαλέτα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης την Τρίτη το μεσημέρι.

Από τις αιματολογικές εξετάσεις που έκανε ο άτυχος 47χρονος, φάνηκε ξεκάθαρα ότι αντιμετώπιζε σοβαρότατο καρδιολογικό πρόβλημα και έπρεπε να εισαχθεί άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πράγματι οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη έδειξαν ότι οι τιμές της  τροπονίνης  (είναι  μία πρωτεΐνη που βρίσκεται στον μυοκαρδιακό ιστό και δείχνει κατά πόσο είναι πιθανό ασθενής με ύποπτα συμπτώματα να έχει υποστεί έμφραγμα) με τιμή ασφαλείας τις 14 μονάδες, είχε φτάσει μέχρι το πρωί τις 104.

Σημαντική είναι η δήλωση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Ευθύμη Ζιώγα, ο οποίος υποστήριξε ότι αν ο ασθενής είχε μπει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ίσως να ζούσε.

LA BIRI 09-03-2017 from Epsilon TV on Vimeo.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο