Πραγματοποιήθηκε στο Μόλυβο η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

galinos-iamatika

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Μήθυμνα, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η Ετήσια Γενική Συνέλευση και η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους συνέδρους στον τόπο μας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών που επέλεξαν τη Λέσβο και συγκεκριμένα τη Μήθυμνα, για την πραγματοποίηση της σημαντικής αυτής συνάντησης. Τόνισε, παράλληλα, ότι τόσο ο Σύνδεσμος όσο και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σε όλα τα φόρα και στις συνεδριάσεις αναδεικνύουν και προβάλουν τη Λέσβο.

Αφού ευχήθηκε καλή διαμονή, ο κ. Γαληνός, τους κάλεσε να επισκεφθούν ξανά το νησί μας για να κάνουν τις διακοπές τους και να απολαύσουν τις μοναδικές φυσικές του ομορφιές και τη φιλοξενία τον κατοίκων του. Επίσης, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και των υποδομών, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των λουομένων

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Δήμαρχος Λαγκαδά και Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γιάννης Καραγιάννης, με τη σειρά ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή, τη φιλοξενία και τη στήριξη που παρείχε ο Δήμος Λέσβου, στην πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Επεσήμανε ότι, η πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής στη Μήθυμνα στέλνει το μήνυμα ότι η Λέσβος, είναι ένα νησί με ιδιαίτερη δυναμική, φιλόξενους ανθρώπους, που κράτησαν ψηλά τις αξίες του ανθρωπισμού, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, η Λέσβος ότι αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε επισκέπτη.

Τέλος, ο κ. Γαληνός χάρισε σε όλους τους συνέδρους αναμνηστικά δώρα, εκδόσεις με θέμα την ιστορία και τον πολιτισμό της Λέσβου, καθώς και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, σε εκδήλωση που οργάνωσαν στον χώρο του θεάτρου Δημαρχείου Μήθυμνας, οι Αντιδημαρχίες Πολιτισμού – Τουρισμού & Μήθυμνας, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, τίμησε τον τ. Δήμαρχο Μήθυμνας, κ. Κώστα Δούκα, για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία. «Σας χρωστάμε ευγνωμοσύνη όχι μόνο για όσα έχετε κάνει, αλλά και για τις παρακαταθήκες που αφήνετε σε όλους εμάς τους νεότερους. Τον δρόμο της τιμής και τους χρέους που χαράξατε, οφείλουμε να τον ακολουθήσουμε και εμείς» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός και ανακοινώνοντας, παράλληλα, ότι με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μήθυμνας, ο δρόμος του Κάστρου θα μετονομαστεί σε οδό «Κώστα Δούκα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία έντεχνου, Μικρασιάτικου και παραδοσιακού τραγουδιού, από το Κέντρο Σπουδών Ανατολικής Μουσικής, του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο