ΟΤΑ Λέσβου:”Να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας”

odokatharistes

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

“Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου για προγραμματική σύμβαση του Δήμου Λέσβου και της ΔΕΔΑΠΑΛ σχετικά με τη διαχείριση των βιοαποβλήτων, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, επανέρχεται στην πάγια θέση του και σημειώνει τα παρακάτω :

1. Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών στην Διεύθυνση Καθαριότητας, αφού δεν υπάρχει καμία απαγόρευση γι’ αυτό και στο Δήμου Λέσβου υπάρχουν οι σχετικές πιστώσεις από τα ανταποδοτικά τέλη.

2. Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών ζητάμε την αξιοποίηση της δυνατότητας πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και διαφανείς διαδικασίες επιλογής (μέσω ΑΣΕΠ)

3. Η ΔΕΔΑΠΑΛ να περιοριστεί στο εκ του νόμου ρόλο της ως Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, καθώς δεν μπορεί να υποκαθιστά τις υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου, στο όνομα της ευελιξίας και των πρόσκαιρων αναγκών.

4. Να σταματήσει επιτέλους η ελαστική και κακοπληρωμένη απασχόληση στους Δήμους είτε μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ (απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και κοινωφελούς εργασίας), είτε μέσω συμβάσεων έργου σε Δημοτικές επιχειρήσεις, που συντηρούν ένα καθεστώς ανασφαλούς και κακοπληρωμένης εργασίας και να καλυφθούν τα κενά με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Μετά τη ψήφιση του σχετικού νόμου η δημοτική αρχή θα πρέπει να προχωρήσει στην έναρξη των διαδικασιών για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λέσβου δεν μπορούν να μένουν άλλο απλοί θεατές. Είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο, αλλά και με κινητοποιήσεις την υλοποίηση αυτού του δίκαιου και ουσιαστικού μας αιτήματος.¨

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο