Ο Στρατής Δαγκλής ανακοίνωσε την κάθοδό τους στις εκλογές με το συνδυασμό του Στρατή Κύτελη

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΔΑΓΚΛΗ

Φίλες και φίλοι,

Υπηρετώντας τα τελευταία 23 χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση με γνωρίζετε και σας γνωρίζω, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία για την προκοπή σε τούτη εδώ τη γωνιά της Ελλάδας που είναι το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης.

Στα χρόνια που πέρασαν, πολλά ήταν αυτά που έγιναν και άλλαξαν τον τόπο μας, είναι όμως εξίσου πολλές και μεγάλες οι προκλήσεις που παραμένουν μπροστά ώστε η ακριτική περιοχή μας να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει, να καταφέρουμε να κρατήσουμε και να επαναφέρουμε εδώ τους νέους ανθρώπους που στα χρόνια της κρίσης αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη αλλού. Προκειμένου ωστόσο  να  επιτύχουμε αυτόν τον δύσκολο στόχο, οφείλουμε κι εμείς οι παλιότεροι να δώσουμε το όραμα και την προοπτική ώστε μαζί με τη νέα γενιά, να συνδιααμορφώσουμε εκείνες τις αναπτυξιακές συνθήκες που θα επιτρέπουν στους κατοίκους της Λέσβου να απασχολούνται και να ζουν αξιοπρεπώς στον τόπο μας.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση, η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι ξεκομμένη, δεν πρέπει να ασχολείται μόνο με τα μικρά και καθημερινά, απεναντίας μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο ως το ανώτατο σε επίπεδο Λέσβου Όργανο που καθορίζει τις τύχες του τόπου, οφείλει να έχει ρόλο καθοριστικό στις μεγάλες εξελίξεις. Και εμείς όμως οι πολίτες πρέπει να είμαστε απαιτητικοί, αλίμονο να είναι το μόνο ζητούμενο σήμερα για τη Λέσβο η διαχείριση της καθαριότητας, της ύδρευσης και του φωτισμού όταν τα άλλα νησιά κινούνται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες σε τομείς που στη Λέσβο απλά παρακολουθούμε από απόσταση.

Φίλες και φίλοι, γνωρίζετε πως στα τόσα χρόνια που συμμετέχω στην Αυτοδιοίκηση, ουδέποτε μέτρησα και ζύγισα τη στάση μου ανάλογα με το αν ήμουν εκλεγμένος στη συμπολίτευση ή στην αντιπολίτευση, ο αγώνας άλλωστε δίνεται στο δρόμο δίπλα στον πολίτη και ο καθ ένας μας έχει κριθεί και κρίνεται καθημερινά για τη στάση ζωής και τη συνέπειά του. Και με αυτό το δεδομένο κατά τη διάρκεια της Αυτοδιοικητικής θητείας που σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται, υπηρέτησα τον τόπο μου από την παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης, τον “Αδέσμευτο  Συνδυασμό για τη Λέσβο” προσπαθώντας να είμαι χρήσιμος στους πολίτες μέσα από τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μου.

Στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, η επιπολαιότητα με την οποία η Κυβέρνηση σπεύδει να εφαρμόσει την απλή αναλογική απειλεί να καταστήσει ανενεργή την Αυτοδιοίκηση και να μετατρέψει τους Δήμους σε έρμαια ατομικών στρατηγικών και τακτικισμών. Ήδη οι μνηστήρες συνωστίζονται έχοντας τα βλέμματά τους στραμμένα, όχι στα ανοιχτά ζητήματα του τόπου μας, αλλά στο πως θα «παίξουν τον εαυτό τους» στο Χρηματιστήριο την επομένη των εκλογών και ποιές θέσεις θα καταλάβουν. Να γιατί ειδικά για τις Δημοτικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας, το διακύβευα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το μέλλον του τόπου. Το διακύβευμα είναι το ίδιο το μέλλον της Αυτοδιοίκησης και της Λέσβου.

Σε ότι με αφορά, δεν έλειψα από καμία μάχη για τον τόπο μας με τους συμπολίτες μου και για τους συμπολίτες μου, πρωτίστως ως ενεργός πολίτης σε μια κοινωνία για την οποία έχοντας προσωπικά γαλουχηθεί με το όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να είναι κοινωνία των πολιτών. Αυτή είναι η πρόκληση στην οποία καλούμαστε να απαντήσουμε. Να είμαστε όλοι παρόντες, οι παλαιότεροι με την εμπειρία αλλά και η νέα γενιά με τις φρέσκες ιδέες και την καινοτομία.

Φίλες και φίλοι,  εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου αποφάσισα να δώσω το δικό μου παρών στηρίζοντας την προσπάθεια του υποψηφίου Δημάρχου, Στρατή Κύτελη,  μια υποψηφιότητά του κινείται με καθαρούς όρους και δεσμεύσεις, πάνω από κόμματα κι έρχεται να ενώσει και όχι να χωρίσει, ανεξάρτητα φυσικά το που είναι τοποθετημένος ο καθ ένας μας και αυτό είναι γνωστό στη μικρή μας κοινωνία.

Με τον Στρατή Κύτελη μας συνδέει η κοινή αγωνία για το αύριο, η εργατικότητα και η ανιδιοτέλεια δηλαδή τα κοινά στοιχεία που μοιραζόμαστε με εσάς. Με αυτό το δεδομένο σας καλώ ώστε όλοι μαζί να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα, όχι για τους νικητές και τους ηττημένους των Δημοτικών εκλογών αλλά για τη νίκη της Αυτοδιοίκησης και της Λέσβου.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΣΤΡΑΤΗΣ ΔΑΓΚΛΗΣ  

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο