Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να στηρίξει την υποψηφιότητα του Σταμάτη Μαλέλη στο Βόρειο Αιγαίο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να στηρίξει την υποψηφιότητα Σταμάτη Μαλέλη στο Βόρειο Αιγαίο…

Και έχει πολλούς λόγους για να τεκμηριώσει τη σωστή του αυτή επιλογή…

Πρώτον θεωρεί ότι ο Σταμάτης Μαλέλης είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος που έχει πετύχει σε όλους τους στόχους που έβαλε μέχρι τώρα στην επαγγελματική του πορεία και είναι ικανός να πάει το Βόρειο Αιγαίο μπροστά.

Δεύτερον γνωρίζει την ύπαρξη των δημοσκοπήσεων που έχουν γίνει για τις υποψηφιότητες στο Βόρειο Αιγαίο όπου ο Σταμάτης Μαλέλης έχει μία σαφέστατη, όπως γνωρίζει και τις θέσεις της ΝΟΔΕ Λέσβου, αλλά και κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας  στη Λέσβο, που δεν βλέπουν με καλό μάτι την υποψηφιότητα της Καλογήρου η οποία είχε κατά διαστήματα και περίεργες φιλίες με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτον εξασφαλίζει έτσι μία έξυπνη στρατηγική αφού εν όψει και των εθνικών εκλογών θα αντλήσει κάποιες ψήφους και από τη δεξαμενή της Κεντροαριστεράς και…

Τέταρτον δεν θα ήθελε σε καμία των περιπτώσεων να έχει απέναντί του έναν άνθρωπο των media με το ανάστημα και το βεληνεκές του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Σταμάτη Μαλέλη.

Διαβάστε πιο κάτω αποσπάσματα από πρόσφατες δημοσιεύσεις.

Τα πρώτα ονόματα για τις Περιφέρειες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Με δύο διαφορετικές γραμμές, πηγαίνουν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Από τη μία, το κυβερνών κόμμα θέλει να υλοποιήσει μέσω των τοπικών εκλογών το στρατηγικής φύσεως διακύβευμα, της δημιουργίας «προοδευτικού πόλου», και ως εκ τούτου είναι βέβαιο πως θα στηρίξει πρόσωπα που δεν ανήκουν απαραίτητα στον στενό κομματικό του πυρήνα. Αντιθέτως, η Ν.Δ., το κόμμα με τον πιο ισχυρό παραδοσιακά κομματικό μηχανισμό, θα έχει παντού δικούς της υποψηφίους. Στην ίδια λογική κινείται και η Χαρ. Τρικούπη, που μέσω των αυτοδιοικητικών θέλει να κρατήσει δυνάμεις.

Βόρειο Αιγαίο. Στην Πειραιώς έχουν αποκλείσει τη στήριξη της νυν περιφερειάρχου Χριστιάνας Καλογήρου, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί ποιος θα πάρει το χρίσμα. Από το ΚΙΝΑΛ, πιθανότατα υποψήφιος θα είναι ο Σταμάτης Μαλέλης, που ίσως στηριχθεί και από τη Ν.Δ.

Το «φλερτ» ΝΔ – ΚΙΝΑΛ στις εκλογές για περιφερειάρχες

Είτε λόγω τακτικής, είτε λόγω δημοσκοπικής ανάγκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδίδεται πλέον σε ανοιχτό πολιτικό φλερτ με το Κϊνημα Αλλαγής εν όψει αυτοδιοικητικών, και δη περιφερειακών, εκλογών. Κατά κάποιες πλευρές πρόκειται για την ρελάνς του προέδρου της ΝΔ στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει αρκετούς υποψηφίους που προέρχονται από την κεντροαριστερά, κατά άλλους είναι βήμα τακτικής προκειμένου να ενισχυθεί το μήνυμα του «αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου», εν όψει και των εθνικών εκλογών.

Ο,τι κι εάν ισχύει όμως, πρόκειται για σχεδιασμό μετέωρο ακόμη, από τον οποίο απουσιάζει η συμπαγής προγραμματική βάση και, πλην των άλλων, δημιουργεί ήδη και σοβαρά εσωκομματικά ζητήματα στην ΝΔ.

Το βόρειο Αιγαίο κι ο Σταμάτης Μαλέλης

Η πρώτη κίνηση σ’ αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται να δρομολογείται στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, όπου η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται στην στήριξη του υποψηφίου του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτη Μαλέλη. Παρ’ ότι ο ίδιος ο Σταμάτης Μαλέλης, νυν γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, διακηρύσσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί στήριξη εκ δεξιών, στην ΝΔ εκτιμούν ότι είναι μια κίνηση που θα υπηρετήσει την προσπάθεια προσέγγισης των κεντρώων ψηφοφόρων με αντίκρυσμα και στις εθνικές εκλογές.

Ταυτόχρονα όμως πρόκειται και για ένα βήμα που πυροδοτεί σοβαρές εσωκομματικές αναταράξεις στην ΝΔ. Η νυν γαλάζια περιφερειάρχης Χριστίνα Καλογήρου έχει ήδη λάβει το μήνυμα ότι η Πειραιώς δεν πρόκειται να την στηρίξει, η ίδια όμως διαθέτει ισχυρά κομματικά και κοινωνικά ερείσματα σε τοπικό επίπεδο και δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να κατέβει ως ανεξάρτητη. Ένας, άλλωστε, από τους βασικούς λόγους του «παγετού» στην σχέση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πως σε αρκετές περιπτώσεις της χρεώθηκε «πέραν του δέοντος» διάθεση συνεργασίας με την κυβέρνηση σε ζητήματα που αφορούσαν κυρίως το προσφυγικό.

www.m.tvxs.gr

«Ντιλ» ΝΔ-ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Ο Μητσοτάκης «καρατομεί» Καλογήρου και στηρίζει Μαλέλη (www.documentonews.gr)

Υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης. Εξάλλου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Λέσβου, το είχε ανακοινώσει ο ίδιος ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Μαθαίνουμε, πάντως, ότι για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει υπάρξει συμφωνία ΚΙΝΑΛ – ΝΔ, προκειμένου το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξει τον Σταμάτη Μαλέλη! Ήδη, μάλιστα, αρκετοί «γαλάζιοι» πολιτικοί παράγοντες της περιοχής ετοιμάζονται να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του δημοσιογράφου.

Και για όσους αναρωτιούνται γιατί η ΝΔ να στηρίξει υποψηφιότητα του ΚΙΝΑΛ, όταν στην συγκεκριμένη περιφέρεια έχει δικό της άνθρωπο, δηλαδή την σημερινή περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, οι «κακές γλώσσες» λένε ότι το Μοσχάτο είναι δυσαρεστημένο από την κυρία Καλογήρου, στην οποία αποδίδουν… «φιλίες» με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταμάτης Μαλέλης, που είναι επί χρόνια στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, εργάζεται στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, έχοντας την ευθύνη για τη δημιουργία του WebTV, ενώ παράλληλα παραμένει σύμβουλος ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και, φυσικά, γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ.

Όλα τα ονόματα που εξετάζει η Ν.Δ. για τις 13 Περιφέρειες της χώρας

Ερωτηματικό αποτελούν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Κρήτη. Στην πρώτη η νυν περιφερειάρχης Χριστίνα Καλογήρου είχε εκλεγεί με τη Ν.Δ. και όλα δείχνουν ότι θα επιθυμούσε να είναι εκ νέου υποψήφια, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη, καθώς τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήθελε να έχει, από κοινού με το ΚΙΝΑΛ, ο δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης, κάτι που θα συμβόλιζε τη διεύρυνση της Πειραιώς προς το κέντρο.

Επιμέλεια: Κώστας Γαζούλης 
Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο