Μπράβο !!! – Σημαντική διάκριση από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης «Βενιαμίν ο Λέσβιος»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Περιφερειακού Διαγωνισμού EUSO 2019, που διοργάνωσε η ΠΑΝΕΚΦΕ και το ΕΚΦΕ Λέσβου, η ομάδα των μαθητών που προκρίνεται για να εκπροσωπήσει τον Νομό Λέσβου στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό για την 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2019 (17th European Union Science Olympiad – EUSO 2019), είναι εκείνη του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης.

Το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης «Βενιαμίν ο Λέσβιος» κατέκτησε τη πρώτη θέση και πήρε το εισιτήριο για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 στην Αθήνα και από τον οποίο θα επιλεγούν τα δύο σχολεία που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Διοργάνωση EUSO 2019.

Ο Διαγωνισμός είναι αποκλειστικά πειραματικός και αφορά μαθητές Λυκείου, ενώ σκοπός του είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών και η εξοικείωση των μαθητών/τριών με την επιστημονική μεθοδολογία.

Η ομάδα του Λυκείου  αποτελούμενη από τους μαθητές της Β΄Λυκείου, Γιώργο Ανδρόνικο, Έρση Ζαφειρίου και Φώτη Παπαρίσβα, διαγωνίστηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, σε πειραματικές ασκήσεις Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας . Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν ο κ. Γιαννίκος Παναγιώτης (Υ.Σ.Ε.Φ.Ε) και ο κ. Τσομπανέλλης Προκόπης, Φυσικοί, οι οποίοι και προετοίμασαν τους μαθητές για τις πειραματικές ασκήσεις, με την συμμετοχή και της Χημικού του Σχολείου μας, κας Αμανατίδου.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Καθηγητών του Σχολείου, συγχαίρουν τα παιδιά της ομάδας , τους υπεύθυνους καθηγητές κ. Γιαννίκο και κ. Τσομπανέλλη καθώς και την κα Αμανατίδου και εύχονται καλή επιτυχία στην ομάδα, στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό στην Αθήνα!

Η Διευθύντρια
Βαμβακίτου Σταυρούλα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο