«Λέσβος, μια κοιτίδα πολιτισμού μες το Αιγαίο»… Λεσβιακό άρωμα στην Αθήνα από 9 Πολιτιστικούς Συλλόγους

Εννέα Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Λέσβου θα συνδιοργανώσουν την εκδήλωση « Λέσβος μια κοιτίδα πολιτισμού μες το Αιγαίο», με την ευγενική χορηγία του  Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του Δήμου Λέσβου την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19:00, στην παραλία Μπάτη , στο Παλαιό Φάληρο.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την προβολή και παρουσίαση« Λέσβος: Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO– Το Απολιθωμένο Δάσος και τα γεωλογικά μνημεία του νησιού διηγούνται τη δημιουργία του Αιγαίου», από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κ. Νίκο Ζούρο, την παρουσίαση των  χωριών που εκπροσωπεί κάθε Σύλλογος καθώς επίσης τις διάφορες μορφές τουρισμού και τον πνευματικό πλούτο του νησιού.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από πολυπληθή χορωδία( 70 ατόμων), από Μυτιληνιά παραδοσιακή ορχήστρα( Σαραντίδης- Βέργος),  από παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και θα πραγματοποιηθεί γευστική δοκιμή παραδοσιακών προϊόντων του νησιού. 

Σκοπός των διοργανωτών είναι να δοθεί η δυνατότητα στους παρευρισκομένους να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της Λέσβου.

Μία εκδήλωση στην οποία πρέπει να παρευρεθούν όλοι οι Λέσβιοι που θα βρίσκονται την ημέρα αυτή στην Αττική και όχι μόνο.

Γι αυτό λοιπόν όλοι κοινοποιούμε τη δημοσίευση ώστε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου να “βουλιάξουμε” το Παλαιό Φάληρο !!! 

Συνδιοργανώνουν με αλφαβητική σειρά:

«Ο Νόστος»

Παγγεραγωτικός Σύλλογος Μυτιλήνης (Αθηνών)

Παλλεσβιακός Πολιτιστικός Σύλλογος  Αγίου Δημητρίου Αττικής

Πολιτιστικό Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου (Αθηνών)

Σύλλογος «Ο Πολιχνίτος»

Σύλλογος Παφλιωτών Λέσβου Αθήνας  «Αγία Βαρβάρα»

Σύνδεσμος Πλωμαριτών Αττικής

 «Το Σίγρι» Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Σιγριωτών

«Χρούσος» Σύλλογος Προστασίας & Εξωραϊσμού Περιβάλλοντος

Πώς να πάω στο προορισμό Batis Beach (Παραλία Μπάτη) στη πόλη Παλαιό Φάληρο με Λεωφορείο, Μετρό ή Τραμ;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “ «Λέσβος, μια κοιτίδα πολιτισμού μες το Αιγαίο»… Λεσβιακό άρωμα στην Αθήνα από 9 Πολιτιστικούς Συλλόγους”

Αφήστε ένα σχόλιο