Κι όμως… Υπάρχουν και φορές που αξίζει να πεις δυο καλά λόγια για την κατάσταση στη Μόρια

Μπορεί να έρχεται κάπως καθυστερημένο το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αλλά εκτός του ότι αξίζει να το μεταφέρουμε έχουμε και ηθική υποχρέωση εκτός από τα στραβά και να ανάποδα να αναδεικνύουμε και τα “καλώς έχοντα”.

Κατά την επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στο ΚΥΤ Μόριας είχαμε την ευκαιρία να μπούμε κι εμείς μέσα στο απόρθητο κάστρο των μεταναστών και να δούμε κάποια πράγματα και να καταλάβουμε πόσο απέχουν από την πραγματικότητα τα ξένα δημοσιεύματα.

Υπάρχει όντως μεγάλο πρόβλημα στέγασης αφού στοιβάζονται εκεί περισσότεροι από 10.000 μετανάστες ενώ η χωρητικότητα φιλοξενίας του είναι για φιλοξενία 3.000.

Οπωσδήποτε δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές για μία κωμόπολη όπως είναι το Hotspot της Μόριας.

Μας έκανε μεγάλη εντύπωση η καθαριότητα που υπήρχε σε όλους τους χώρους.

Μπήκαμε στην περιέργεια να μάθουμε αν ο χώρος εξωραϊστηκε την ημέρα εκείνη λόγω της επίσκεψης Γεννηματά.

Όχι μας είπαν…

Ο χώρος είναι καθημερινά έτσι παρά το γεγονός ότι οι μετανάστες δεν σέβονται και όσο πρέπει το χώρο που φιλοξενούνται… Πετάνε τα αποτσίγαρά τους όπου νάναι ενώ υπάρχουν παντού κάδοι απορριμάτων. Το ίδιο και τα κουτάκια από αναψυκτικά και ότι άλλο τους είναι αχρείαστο. Πρέπει να τρέχει συνέχεια κάποιος από πίσω τους. Ωστόσο ο καθαρισμός έχει δοθεί με διαγωνισμό σε ιδιωτική πρωτοβουλία και υπάρχουν σε 24 σχεδόν βάση μέσα στο ΚΥΤ Μόριας 40 εργαζόμενοι αποκλειστικά για την καθαριότητα.

Είναι αλήθεια πως σε όποιο δημοσίευμα κι αν ανατρέξαμε να δούμε κάποιο αρνητικό σχόλιο για το θέμα της καθαριότητας δεν βρήκαμε κάτι το δυσφημιστικό.

Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η εταιρεία που επιβλέπει την καθαριότητα και αν εδρεύει στη Λέσβο – ευχόμαστε να είναι από εδώ και να δίνει θέσεις εργασίας – αλλά ωστόσο πρέπει να αποδεχθούμε ότι κρατούν το Hotspot σε ένα επίπεδο αξιοπρέπειας.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο