Καμπάνια προσέλκυσης επισκεπτών από Αθήνα, στις εκθέσεις “ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ” & “GREEK TRAVEL SHOW”.

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διπλή παρουσία της Λέσβου, στα δύο εμπορικά – τουριστικά γεγονότα, που διοργανώθηκαν ταυτόχρονα στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα:

 

  1. Στην έκθεση “Ελλάδος Γεύση” (18 – 21 Μαϊου 2017), που πραγματοποιήθηκε από την “ALFA EXPO” στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και επρόκειτο για ένα μικτό festival, βασιζόμενο στο τρίπτυχο “Γαστρονομία, Τουρισμός, Πολιτισμός”, με πολλές παράλληλες δράσεις μαγειρικής, μουσικοχορευτικών δρώμενων, κ.α., που απευθυνόταν κυρίως τον πληθυσμό των νοτιοδυτικών προαστίων της Αθήνας.

 

  1. Στην έκθεση διακοπών και ταξιδιών “Greek Travel Show” (19 – 21 Μαϊου 2017), που πραγματοποιήθηκε από τη “ΔΕΘ HELEXPO” στο Εκθεσιακό Κέντρο “HELEXPO” του Αμαρουσίου και αναφερόταν στον εσωτερικό τουρισμό, απευθυνόταν δε κυρίως στον πληθυσμό των βορειοανατολικών προαστίων της Αθήνας.

Και οι δύο εκθέσεις, οι οποίες γεωγραφικά κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου, ήταν δύο λαϊκά εμπορικά festivals, που απευθυνόταν κατευθείαν στον τελικό καταναλωτή, με στόχους: α) την επιλογή των φετινών διακοπών του και την απευθείας πώλησή τους στον επισκέπτη, και β) την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας – παραδοσιακών προϊόντων. 

 Οι δύο ταυτόχρονες συμμετοχές του νησιού, οργανώθηκαν από το Δήμο Λέσβου, με τη σύμπραξη και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, τους κατά τόπους τουριστικούς και επαγγελματικούς φορείς και τους διαφόρους Λεσβιακούς Συλλόγους της Αθήνας.  Μεγάλοι χορηγοί ήταν οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, που συνδέουν σε καθημερινή βάση, τη Λέσβο με την Αττική.

Με τη διπλή αυτή ταυτόχρονη συμμετοχή στην Αθήνα, οι διοργανωτές στόχευσαν σε μία πολύ δυναμική κοινή απεικόνιση της τουριστικής και παραγωγικής φυσιογνωμίας του νησιού, προσφέροντας τη δυνατότητα παρουσίας στα περίπτερα των δύο εκθέσεων με δικό τους ατομικό χώρο, τόσο φορέων όσο και επιχειρήσεων της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, τα ενιαία περίπτερα της Λέσβου (και για τις δύο εκθέσεις), φιλοξένησαν σε δικό τους ανεξάρτητο ατομικό χώρο, τόσο τις επιχειρήσεις του τουριστικού και του παραγωγικού τομέα, όσο και όλους τους γεωγραφικούς τουριστικούς προορισμούς του νησιού, δηλαδή Μυτιλήνη – Θερμή, Γέρα – Ευεργέτουλα, Μανταμάδο – Αγία Παρασκευή, Πλωμάρι, Αγιάσο, Πολιχντίτο (Σκάλα, Βατερά, Νυφίδα), Καλλονή, Πέτρα, Μόλυβο και Ερεσό – Σίγρι, ώστε να προωθηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ποικίλα και διαφοροποιημένα τουριστικά “προϊόντα” της Λέσβου.     

Το συντονισμό της διπλής συμμετοχής – παρουσίας της παραγωγικής & τουριστικής Λέσβου στην Αθήνα, είχε ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης και σύμβουλος marketing της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Λέσβου Πάνος Πίτσιος, ο οποίος εκπροσώπησε και το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ενώ την αποστολή του Δήμου Λέσβου πλαισίωσαν η Πρόεδρος του Πλωμαρίου Λίτσα Βάμβουρα, ο Σύμβουλος του Δημάρχου Δημήτρης Παραδέλλης και τα στελέχη του Δήμου Βασίλης Χατζηελευθερίου, Μαρία Μουτζούρη και Ράνια Καχριμάνη. Την ευθύνη των ανεξάρτητων stands των γεωγραφικών περιοχών του νησιού, είχαν εκ μέρους της Ο.Λ.Σ.Α. ο Πρόεδρος Νεκτάριος Βακάλης, η Πρόεδρος των Καλλονιατών Αττικής Βικτωρία Διαλεκτού – Αγοραστού, ο Γραμματέας του Συλλόγου Ερεσίων Αθήνας Νίκος Καρύδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μυθημναίων Αθήνας Ευστρατία Καρυοφύλλη, ο Πρόεδρος του Φορέα Τουριστικής Ανάπτυξης Πλωμαρίου Γαβριήλ Χαλδέζος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου “Το Πόλιον” Μυρσίνη Βαρτή – Ματαράγκα, ο υπεύθυνος των ιαματικών πηγών Πολιχνίτου Αντώνης Τσελεπιδάκης, η Αντιπρόεδρος των Συλλόγου Πολιχνιατών Αθήνας Πελαγία Αδαλή, ο Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών Αθήνας Παναγιώτης Σταυρακέλλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πετρανών Αθήνας Μαριάννα Θωμά, ο εκπρόσωπος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθηνών Θεόδωρος Αποστόλου και ο Γραμματέας του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Λέσβου Ιγνάτης Τσακίρης. Την υποστήριξη όλων των περιπτέρων της Λέσβου και στις δύο εκθέσεις συνέδραμαν επίσης πολλοί επιχειρηματίες του νησιού, μέλη των Λεσβιακών Συλλόγων της Αθήνας και αρκετοί εθελοντές.

 Κυρίαρχη θέση σε όλη την καμπάνια προώθησης της τουριστικής Λέσβου, είχαν οι “προσφορές” των ακτοπλοϊκών εταιρειών, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των εν γένει τουριστικών μονάδων του νησιού, τις οποίες χορήγησαν, προκειμένου να συνεισφέρουν στη βελτίωση της πληγείσης λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού εικόνας του και στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος Αθηναίων προς το νησί, τους κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες και οι οποίες αποτυπώθηκαν σε ένα εξειδικευμένο μονόφυλλο – flyer,  που σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση και διανεμήθηκε στο ευρύ κοινό που επισκέφθηκε τις δύο εκθέσεις.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία δύο χορευτικών σχημάτων των απόδημων Λεσβιακών Συλλόγων της Αθήνας. Ένα των Ανεμοτισίων και ένα των Πολιχνιατών, τα οποία παρουσίασαν και στα δύο festivals, εξαίσια χορευτικά προγράμματα με παραδοσιακούς λεσβιακούς χορούς, που εντυπωσίασαν τους επισκέπτες των δύο εκθέσεων.

Τέλος σε καθημερινή βάση και εντός του περιπτέρου του Δήμου Λέσβου στην έκθεση “Ελλάδος Γεύση”, διεξαγόταν ζωντανή μαγειρική παρουσίαση από το Βασίλη Βεμβέτσο,  που βασιζόταν σε αγνά κρεατικά και τυροκομικά προϊόντα από το Μανταμάδο και τη Μυτιλήνη, ενώ στο κεντρικό stage μαγειρικής – παντοπωλείο της “Ελλάδος Γεύση”, ο executive chef Βασίλης Γιαννόπουλος, παρουσίασε λεσβιακές συνταγές από τα προϊόντα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έκθεση. 

Οι λεσβιακές επιχειρήσεις που έδωσαν δυναμικό παρών εντός των περιπτέρων του Δήμου Λέσβου, προωθώντας τα εξαιρετικά τους προϊόντα, ήταν (αλφαβητικά):

  1. “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

  1. “ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΕΔΕΣΜΑΤΑ

 

  1. “ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΑΙΓΕΑΣ” Μ. ΓΑΝΕΛΛΗΣ – Τ. ΧΩΝΑΚΗ Ο.Ε.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 

 

  1. “ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΒΕΜΒΕΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ”: ΚΡΕΑΤΑ, ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚA ΠΡΟΪΟΝΤA ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.”: ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ “ΑΙΟΛΙΚΗ”

 

  1. “ΔΥΟ ΕΠΟΧΕΣ” ΜΑΡΙΑ ΚΩΣΤΗ: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΤΥΨΗΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “ΣΤΥΨΗ”

 

  1. “ΕΛΠΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “MYTILANA” & “CRYSTAL”

 

  1. “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ” & “LESEL S.A.”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

 

  1. “ΕΠΟΜ Α.Β.Ε.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

  1. “ΕΠΤΑ ΒΟΥΝΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΧΑΤΖΕΛΗ

 

  1. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ “ΑΛΧΗΜΕΙΑ”: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ, ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑ

 

  1. “ΖΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”: ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ

 

  1. “ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

 

  1. “ΚΛΑΒΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ

 

  1. LASIA”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΒΕΡΒΕΡΗ 

 

  1. “ΛΕΒΑ Α.Ε.”: ΕΛΙΕΣ, ΑΛΙΠΑΣΤΑ & ΟΥΖΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

  1. “ΛΕΣΒΙΑΚΑ ΟΡΗ” Δ. ΚΑΤΖΟΥΡΙΔΗΣ – Ι. ΦΩΤΙΟΥ Ο.Ε.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΓΗ”: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΟΝΔΡΟΜΠΗΛΑ  

 

  1. “ΛΙΝΟΥ Ε. & ΣΙΑ Ο.Ε.”: ΟΥΖΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ “ΚΕΦΙ”

 

  1. MAKARA GROVE”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΕΡΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΤΑΣΙΟΥ 

 

  1. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΜΠΑΧΑΡΟΠΩΛΕΙΟ” ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΔΙΑΘΕΣΗ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ “ΚΑΪΝΑΡ”

 

  1. “ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΓΗ”: ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗ

 

  1. NISSOS” GREEK FOOD: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ & ΣΑΛΤΣΕΣ

 

  1. “ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΑΣΩΜΑΤΟΥ”: ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΡΟΥ

 

  1. “ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΦΙΛΙΑΣ” ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΙΡΑΚΗ

 

  1. “ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ”: ΟΥΖΟ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ

 

  1. “ΣΑΜΙΩΤΗ ΜΕΡΟΠΗ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

  1. SAPFO”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΘΕΡΜΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΠΑΔΕΛΛΗ

 

  1. STALOS”: EXTRA ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΕΡΑΣ, ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ   

 

  1. TERRA LESVIKA”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΟΡΔΑΝΟΥ 

 

  1. “ΧΑΤΖΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Α.Ε.”: ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ  

 

  1. “ΨΑΡΟΠΟΥΛΑ”: ΟΥΖΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο