Η υποψήφια Δήμαρχος Μυτιλήνης του ΣΥΡΙΖΑ Εριφύλη Χιωτέλλη έβαλε στο ψηφοδέλτιο της πρώην Χρυσαυγίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τα δημοσιεύματα ότι η υποψήφια Δήμαρχος Μυτιλήνης, Εριφύλη Χιωτέλλη είχε συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της πρώην Χρυσαυγίτη, ανακλήθηκε η υποψηφιότητα του.

Μετά τα δημοσιεύματα ότι η υποψήφια Δήμαρχος Μυτιλήνης, Εριφύλη Χιωτέλλη είχε συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της πρώην Χρυσαυγίτη, ανακλήθηκε η υποψηφιότητα του.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στο Facebook η υποψήφια Δήμαρχος Μυτιλήνης, ανέφερε ότι «σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Δημήτρης Κόρακας, δεν είναι πλέον υποψήφιος με τον συνδυασμό μας. Το πρόσφατο παρελθόν του κ. Κόρακα και η δράση που έχει αναπτύξει στα Γιάννενα, τα προηγούμενα χρόνια, με τίποτα δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας. Είναι ακριβώς στον αντίποδα!»

Ο πρώην Χρυσαυγίτης, Δημήτρης Κόρακας κατάγεται μεν από την Λέσβο αλλά κατοικεί μόνιμα στα Γιάννενα, όπου μάλιστα διατηρεί και το δικό του φροντιστήριο.

Και αν η αρχική μας απορία ήταν πως γίνεται ένας άνθρωπος από τόσο μακριά να είναι υποψήφιος στον Δήμο Μυτιλήνης, το ρεπορτάζ έρχεται να προσθέσει και νέα στοιχεία για το βιογραφικό του εν λόγω υποψηφίου.

Ο Δημήτρης Κόρακας λοιπόν είναι ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής στα Γιάννενα, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις του κόμματος και μάλιστα ως ομιλητής, εμφανίζεται ως φανατικός οπαδός του Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής ενώ το φροντιστήριο του έχει γίνει στόχος αναρχικών ομάδων.

Ο κ. Κόρακας μέχρι τις προηγούμενες εκλογές ήταν φανατικός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, με δεκάδες εμφανίσεις, ενώ πολλά άρθρα και κείμενα που τον αφορούν δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες της περιοχής.

Τελευταία και μετά τις εκλογές επέστρεψε ξανά στην ΝΔ από όπου και είχε ξεκινήσει ως φοιτητής και τώρα εμφανίζεται να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Εριφύλλης Χιωτέλλη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποψήφια Δήμαρχος μετά τις αποκαλύψεις δήλωσε στο news247.gr

Οι ακροδεξιοί παίζουν βρώμικα παιχνίδια

“Ο κ. Κόρακας δε ζει στο νησί, ερχόταν κατά διαστήματα εδώ από όπου και κατάγεται. Ερχόταν σε επικοινωνία μαζί μας, μας είχε δηλώσει ότι θέλει να βοηθήσει αν και είναι δεξιός γιατί είναι ενάντια στη συμπεριφορά της σημερινής δεξιάς, γιατί σπέρνει τη μισαλλοδοξία και τον διχασμό. Η αρθρογραφία που είχε στείλει σε τοπικά μέσα υποστήριζε ακριβώς αυτή την άποψη, οι θέσεις που δήλωσε σε μας υποστήριζαν ακριβώς αυτή την άποψη και με αυτή τη συζήτηση και τη λογική αυτή, σχηματίσαμε μια εικόνα για έναν άνθρωπο που έλεγε πως συμφωνούσε με τις αρχές μας οι οποίες στηρίζουν την αλληλεγγύη και την ισότητα. Ζήτησε να δηλώσει τη στήριξή του αυτή με τη συμμετοχή στο συνδυασμό μας.

Θα μου πείτε δεν ψάξαμε το προφίλ του και τον εμπιστευτήκαμε. Πράγματι, εμπιστευτήκαμε τα λόγια ενός ανθρώπου, δεν περιμέναμε πως ο συγκεκριμένος άλλα δήλωνε και άλλα πίστευε. Εμείς έχουμε μάθει να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους, όμως οι εποχές είναι πονηρές. Αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε από φίλους για την πρότερη δράση του εν λόγω ανθρώπου, νωρίς το απόγευμα αποφασίσαμε ότι τον αποπέμπουμε από τον συνδυασμό μας.

Εμείς αυτούς τους ανθρώπους δεν τους προστατεύουμε, δεν τους στηρίζουμε, ούτε τους καλύπτουμε. Έχουμε αποδείξει ποια είναι η στάση μας απέναντι στην ακροδεξιά, συγκροτήσαμε έναν συνδυασμό για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους στο νησί. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζετε από ανθρώπους που έχουν δώσει μάχη υπέρ των προσφύγων και των δικαιωμάτων τους, είναι άτομα γνωστά για την προσφορά τους. Ευθύνες υπάρχουν γιατί δεχθήκαμε καλή τη πίστη τις δηλώσεις του συγκεκριμένου. Από εκεί και πέρα δεν ήταν εν γνώση μας η δράση του. Στην τοπική κοινωνία ουδείς μας αμφισβητεί. Άλλοι πλένουν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ τους ακροδεξιούς εδώ στη Μυτιλήνη και τους ξέρουμε.

Ήταν ο μόνος που δεν ζούσε μόνιμα εδώ και δεν τον ξέραμε σε κοινωνικά δρώμενα. Είχε στείλει άρθρα που τοποθετούνται ενάντια στον ρατσισμό. Να είστε σίγουροι πως στη Μυτιλήνη θα επικρατήσει ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη. Αυτοί που δήθεν ενοχλούνται από αυτά, είναι αυτοί που κάλυψαν, καλύπτουν και θα καλύπτουν όσους έσπειραν τον διχασμό. Αυτό που πρέπει να ξαναπούμε είναι πως πρέπει να γίνουμε πιο καχύποπτοι γιατί το παιχνίδι είναι βρώμικο από τη μεριά τους”.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΙΦΥΛΛΗΣ ΧΙΩΤΕΛΛΗ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Η υποψήφια Δήμαρχος Μυτιλήνης του ΣΥΡΙΖΑ Εριφύλη Χιωτέλλη έβαλε στο ψηφοδέλτιο της πρώην Χρυσαυγίτη (ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. margarita

    SINANI DIMOSIEFSE SE PARAKALO TO MINIMAMOU STIN KIRIA HIOTELI PANO STON KIRIO KORAKA EHI NA KANI EGO AGAPITI MOU ERHOME SARANTA ORES TAXIDI NA PSIFISO HERISI AVGI NA XEBROMISI O TOPOS ANTE KIRA MOU GNORIZO APO PLOMARITES HRISI AVGI PANTA

Αφήστε ένα σχόλιο