Η παραβατικότητα από τους μετανάστες σε έξαρση… Κλοπές μέσα στο Νοσοκομείο… Διαρρήξεις αυτοκινήτων…

Η παραβατικότητα από τους μετανάστες βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε έξαρση.

Ο βασικός λόγος που οι μετανάστες δρουν ανεξέλεγκτα, είναι η ατιμωρησία που εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο, αφού η αστυνομία με τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει σε τοπικό επίπεδο προχωρά σε συλλήψεις, όμως το νομικό πλαίσιο για μικροαδικήματα είναι τέτοιο που οι παραβάτες αφήνονται ελεύθεροι και συνεχίζουν ελεύθεροι κι ωραίοι να συνεχίζουν το θαυμαστό τους έργο.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δύο κλοπές στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου μετανάστες βούτηξαν δύο τσάντες με χρηματικά ποσά, τιμαλφή και χρήσιμα έγγραφα και την κοπάνησαν.

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί και οι διαρρήξεις αυτοκινήτων σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης, τα οποία αφού σπάσουν παράθυρα σε Ι.Χ. αρπάζουν από το εσωτερικό τους ότι πολύτιμο βρουν.

Πολλά από τα θύματα καταφεύγουν στην αστυνομία για υποβολή μηνύσεων κατ’ αγνώστων, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δύσκολα θα εντοπιστούν οι δράστες και φυσικά δεν θα τιμωρηθούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του Αλγερινού νεαρού που έκλεψε το κινητό από γέροντα στην Προκυμαία Μυτιλήνης, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από περαστικούς και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς.

Την επομένη κιόλας ημέρα ο ίδιος νεαρός συνέχιζε και πάλι τη δράση του στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Δείτε τι μας καταγγέλλει μία αναγνώστρια του Lesvosnews.gr:

Bρέθηκε το αμάξι μου σπασμένο με λοστό από 2 άγνωστους τα ξημερώματα της Πέμπτης 25/10/2018

“Δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε την Πέμπτη τα ξημερώματα,  25/10/2018, εμένα & τον σύζυγο μου, ιδιοκτήτρια Ι.Χ. αυτοκίνητου στη Μυτιλήνη.

Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο  στην οδό  Αριστείδου (κοντά στο Μακρύ Γιαλό), δίπλα στην οδό Ευαγγελινίδη,

κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, 4:50πμ., ξημερώματα Πέμπτης, δύο άγνωστοι άνοιξαν με λοστό  την πόρτα του συνοδηγού του οχήματος μου και ήθελαν να το διαρρήξουν.

Η φθορά είναι τόσο μεγάλη, οικονομικά τεράστια καθώς θα υποστούμε την αντικατάσταση της πόρτας.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, έγινε δήλωση διάρρηξης του αυτοκινήτου μου κατά αγνώστων και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Μπορώ να σας στείλω & φωτογραφίες από την ζημιά που υπέστη το όχημα μου. Στείλτε μου μήνυμα αν τις θέλετε παράλληλα με το κείμενο που θα ανεβάσετε στο διαδίκτυο.”

Με εκτίμηση,

Σ.Μ.

φωτο αρχειου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Η παραβατικότητα από τους μετανάστες σε έξαρση… Κλοπές μέσα στο Νοσοκομείο… Διαρρήξεις αυτοκινήτων…”

  1. Αλί και έγκυος

    Οι μετανάστε είναι φίλοι μας και έχουν κάθε δικαίωμα να κλέβουν και να σκοτώνουν όποιον και όποτε θέλουν. Όποιος δε συμφωνεί είναι φασίστας.

Αφήστε ένα σχόλιο