Φωνάζουν οι κάτοικοι των Παμφίλων και των γύρω περιοχών για τη δυσοσμία από το ελαιοτριβείο

“Κύριε Συνάνη γράφετε στα ρεπορτάζ σας μόνο για τη μπόχα και τη δυσοσμία που υπάρχει στο ΚΥΤΜ Μόριας και δεν έχουμε δει κανένα ρεπορτάζ για το κτίριο “φάντασμα” στη Σκάλα Παμφίλων όπου γίνεται η επεξεργασία του ελαιοκάρπου. Λύματα, σκουπίδια, βρομιές, εστίες μόλυνσης, δυσοσμία, απειλούν τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής μας. Η δυσοσμία όταν φυσάει ο Βοριάς φτάνει και στα διπλανά χωριά – Παναγιούδα, Αφάλωνα, Μόρια – και μαθαίνουμε ότι αυτό το καρκίνωμα της περιοχής μας αδειοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ενδιαφερθείτε και γι αυτό το θέμα λίγο.”

All-focus

Επιστολή διαμαρτυρίας από αναγνώστρια (δεν είναι η μόνη) του Lesvosnews.gr για το εργοστάσιο (;;;) που δεν ξέρουμε κι εμείς τι ακριβώς είναι εκεί, αφού λόγω του Σαββάτου δεν μπορέσαμε να μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποια υπηρεσία της Περιφέρειας και να μάθουμε τι ακριβώς άδεια έχει το συγκεκριμένο κτίριο και αν έχει τις απαιτούμενες υποδομές και τηρεί τους κανόνες υγειονομικής νομοθεσίας.

Όμως μπήκαμε στον κόπο να πάμε και να δούμε από κοντά την πραγματική κατάσταση.

All-focus

Ομολογουμένως η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν επιεικώς οικτρή.

Δεν τη σχολιάζουμε καθόλου αφού σας παραθέτουμε τις φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας και σας τις δημοσιεύουμε.

All-focus

Δυστυχώς η επιστήμη δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να βρει τον τρόπο ώστε να μεταφέρεται η οσμή μέσα από τα ΜΜΕ για να καταλάβετε την ατμόσφαιρα της περιοχής.

Όταν βρέχει η φυσάει γίνεται ένα μείγμα οσμής το οποίο δεν υποφέρεται με τίποτα λένε οι κάτοικοι της περιοχής.

Αναμόρφωσαν την περιοχή με ένα ωραιότατο πάρκο, το οποίο όμως δεν μπορούμε να το χαρούμε, γιατί δίπλα ακριβώς βρίσκεται το εργοστάσιο – ελαιοτριβείο, λένε με απογοήτευση οι κάτοικοι των Παμφίλων.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο