Ευθύμης Λέκκας:”Σεισμοί, βροχές, γεωλογία εδάφους προκάλεσαν τις πτώσεις των βράχων” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Λέσβο βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί ο Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να μελετήσουν το φαινόμενο της πτώσης των πελώριων βράχων  στους πρόποδες του λόφου του Προφήτη Ηλία στο Πλωμάρι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο κ. Λέκκας συνοδευόμενος από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα έφτασε στο σημείο των κατολισθήσεων και έκανε μία επί τόπου αποτίμηση για την πτώση των βράχων.

Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στο Πλωμάρι, σε συνδυασμό με τη μορφολογία και τη γεωλογία του εδάφους, ήταν τα στοιχεία που κατά τον κ. Λέκκα προκάλεσαν τις πτώσεις των βράχων.

Ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής φωνάζουν ότι εδώ και 18 χρόνια είχαν επισημάνει την επικινδυνότητα για να πέσουν τα βράχια στα σπίτια τους και μάλιστα είχαν κάνει και εξώδικα προς τους αρμόδιους φορείς, χωρίς όμως να δείξει κάποιος ενδιαφέρον.

Να σημειώσουμε ότι έχουν απομακρυνθεί και διαμένουν σε ξενοδοχεία του Πλωμαρίου, οι ιδιοκτήτες 14 οικιών που βρίσκονται στην επικίνδυνη περιοχή.

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο