Χάθηκε το νέο κολυμβητήριο στα Θέρμα – Για νεκροθάφτες που μπλόκαραν το έργο μιλάει ο Σπύρος Γαληνός

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Μετά από πολλούς μήνες πραγματικής μάχης για να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου, οι τοπικές αρχιτεκτονικές επιτροπές που υπηρετούν συντεχνιακές και γραφειοκρατικές λογικές, κατάφεραν να θάψουν το όνειρο του Λεσβιακού αθλητισμού. Αφού ακολουθήσαμε τις δικές τους οδηγίες ώστε να μην υπάρχει καμία τεχνική ή γραφειοκρατική ένσταση, ήρθαν να ολοκληρώσουν τον εμπαιγμό μιας ολόκληρης κοινωνίας, κάνοντας το αδιανόητο, απορρίπτοντας δηλαδή ξανά το έργο, που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Δυστυχώς, με τέτοιους νεκροθάφτες ονείρων να παραμονεύουν σε κάθε διορισμένη γωνιά, δεν είναι παράξενο που αυτός ο τόπος πρέπει να παλέψει μέχρις εσχάτων ακόμα και για μια σπιθαμή προόδου. Είναι λυπηρό να ξεχνούν κάποιοι άνθρωποι ότι, ανεξαρτήτως της θέση που κατέχουν, καθήκον τους είναι να υπηρετούν το κοινό καλό και συμφέρον, είτε είναι αιρετοί είτε διορισμένοι”.

Ο Ταξιάρχης Βέρρος γράφει στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook:

“Είναι αδιανόητη η απόρριψη της Αρχιτεκτονικής μελέτης του κολυμβητήριου από κάθε άποψη. Αδιανόητο να μην υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης μεταξύ των μηχανικών – μελών του Σ. Α ή του ΚΕ.Σ.Α και των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ώστε να βρεθεί μια λύση. Αδιανόητο να χαθεί ένα έργο το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Αδιανόητο να μη σκεφτεί κανένας όταν ολοκληρώθηκε η μελέτη ή λίγο πριν να κάνει μια κουβέντα για την πρόταση ή να ζητήσει έναν προέλεγχο από τις επιτροπές. Χρόνος για όποιες βελτιώσεις υπήρχε πολύς. Αδιανόητο τέλος να χαίρονται κάποιοι που πάει να χαθεί το έργο. Ελπίζω και το Κλειστό της Καλλονής να μην έχει την τύχη της συζύγου του νεκρού μαχαραγιά.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Χάθηκε το νέο κολυμβητήριο στα Θέρμα – Για νεκροθάφτες που μπλόκαραν το έργο μιλάει ο Σπύρος Γαληνός”

  1. Παναγιώτης Ευαγγελινος

    Στον τόπο αυτό δεν θα πάμε πότε μπροστά,
    το lesvoshop, o αιολικος,η ΝΕΛ, η Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου,το νέο Εργοστάσιο της Δεη τωρα το κολυμβητηριο και άλλα τόσα εγχειρήματα που είχαν το ίδιο άδοξα τέλος.Αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΊ ΆΡΑΓΕ? ??????

Αφήστε ένα σχόλιο