Αυτή είναι η σύνθεση της πρώτης Δημοτικής Αρχής του νέου Δήμου Δυτικής Λέσβου (ΦΩΤΟ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ)

Με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ανακοινώνει την πλήρη σύνθεση της εκτελεστικής του ομάδας αλλά και τις προτάσεις του για τους πολιτικούς προϊσταμένους στα Νομικά Πρόσωπα και στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου. 
Η ανακοίνωση γίνεται νωρίς και κόντρα στη συνηθισμένη πρακτική που θέλει την επίσημη ενημέρωση της στελέχωσης των δημοτικών αρχών να γίνεται μετά την ορκωμοσία και μέσω «διαρροών» στον Τύπο που εντείνουν την όποια αγωνία και υποκρύπτουν και διαπραγματεύσεις. Ακριβώς διότι πρόθεση του Δημάρχου είναι να αποσαφηνιστεί πως ξεκινά κάτι πραγματικά καινούργιο στα όρια του Δήμου Δυτικής Λέσβου, αλλά και προς επίρρωση από όλους, δημότες και αιρετούς, πως απαιτείται σκληρή δουλειά για το επιτυχές στήσιμο του νέου δήμου.
Αναλυτικά:
Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γεώργιος Αλάνης
Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Εκτέλεσης Έργων Αυτεπιστασίας Ιορδάνης Ιορδάνου
Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής  Ασανούλα Γιαννή
Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Νεότητας Ζαχαρούλα Ιωακείμ
Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Πάππος
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Ρούσσης
Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Καινοτομίας Στρατής Ζαφείρης

Για τα νομικά πρόσωπα προτείνονται: 
Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Νίκος Περιβολάρης
Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Απόστολος Βαρελτζής
Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιωάννα Κατανάκη
Τουρισμού-Πολιτισμού-Αθλητισμού Αφροδίτη Βατή και Ανδρέας Αξής

Για Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται ο Στρατής Γελαγώτης, ενώ την αρμοδιότητα των Τεχνικών Έργων θα την αναλάβει τον πρώτο χρόνο της θητείας, ο ίδιος ο Δήμαρχος. 
Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε:
«Έχει γίνει πιστεύω αντιληπτό στον πολύ κόσμο, ότι στην πραγματικότητα εργαζόμαστε για τη νέα εποχή στο νέο Δήμο Δυτικής Λέσβου από την πρώτη ημέρα που πήραμε την λαϊκή εντολή. Δεδομένου ότι έχουμε ήδη σχέδιο δράσης, αλλά και πολλές υποθέσεις που πρέπει να δρομολογηθούν πριν έρθει απλά η 2η Σεπτέμβρη, αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε από τώρα την εκτελεστική μας ομάδα. Τόσο για λόγους διαφάνειας αλλά και για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων μας. 
Ήμουν της άποψης και σήμερα οφείλω να την εφαρμόσω, ότι οι δημότες δικαιούνται να γνωρίζουν έγκαιρα και έγκυρα εκείνους που θα ασκήσουν διοίκηση. Όπως είμαι και της άποψης πως οι διοικούντες πρέπει να αποκτούν πλήρη ενημέρωση για το αντικείμενο και τα καθήκοντά τους. Σαν ανεξάρτητος συνδυασμός λοιπόν που δεν έχει δεσμεύσεις και σαν ένας συνδυασμός που δεν χαρακτηρίζεται από την κλασική στην αυτοδιοίκηση «θεσιθηρία», μας επιτρέπεται να συζητούμε ανοιχτά μεταξύ μας και με σύμπνοια για τα θέματα που έχουμε να διαχειριστούμε. Και για αυτό είμαστε σε θέση να ανακοινώνουμε τη δημοτική αρχή από σήμερα με την ευχή να ανταποκριθούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων των δημοτών της Δυτικής Λέσβου. Καλή δουλειά σε όλους μας»!

ΣΤΡΑΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

Γεννήθηκε στη Λέσβο το 1954, όπου και ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έλαβε το πτυχίο του Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1977. Η πολιτική και κοινωνική του δραστηριότητα ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια και έκτοτε δεν σταμάτησε να ασχολείται με τα κοινά. Διετέλεσε Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από το 1983 μέχρι και το 2007.

Ήταν Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών από το 1983 μέχρι και το 1985
Πρόεδρος του από το 1985 έως και το 1994
Διετέλεσε Τεχνικός Σύμβουλος του Δήμου Αγίας Παρασκευής Λέσβου από το 1997 μέχρι και το 2005 και στη Μόνιμη Επιτροπή Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας ΤΕΕ από το 2003 έως το 2009.
Μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Βιομηχανίας ΣΥΡΙΖΑ και Συντονιστής της Ομάδας Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών από το 2012 μέχρι και το 2015.
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2015 έως και τον Ιούλιο του 2018. Προώθησε το σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών πολιτικών υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του ΦΟΡΟΥΜ για τη Βιομηχανία στον τομέα της μεταποίησης ( Μεταβίβαση Επιχειρήσεων, Αμυντική Βιομηχανία, Ψηφιακή Βιομηχανία), στον τομέα των ΜμΕ και επιχειρηματικότητας (Παρατηρητήριο για τις ΜμΕ, StartupGreece, Προγράμματα στήριξης των ΜμΕ που εντάχθηκαν στο ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020) , στον τομέα της καινοτομίας και της ψηφιακής βιομηχανίας (κυκλική οικονομία, ψηφιοποίηση βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα Industry 4.0, κλπ) , στον τομέα της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος (νέα νομοθεσία για την Απλοποίηση του Συστήματος Αδειοδότησης Οικονομικών Δραστηριοτήτων και τη δημιουργία Ενιαίου Συστήματος Εποπτείας της Αγοράς και Ελέγχων, Ψηφιακές Υπηρεσίες ΓΓΒ).
Διετέλεσε Πρόεδρος της Ομάδας Διοίκησης Έργου Γενικών Γραμματέων για την Απλοποίηση του Συστήματος Αδειοδότησης Οικονομικών Δραστηριοτήτων, Πρόεδρος της Ομάδας Διοίκησης Έργου Γενικών Γραμματέων για τη δημιουργία Ενιαίου Συστήματος Εποπτείας της Αγοράς και Ελέγχων. Ήταν Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΦΟΡΟΥΜ για τη Βιομηχανία για τη χάραξη βιομηχανικής πολιτικής και δράσεων την περίοδο 2016-2020 και συντονιστής της προώθησης του Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη της Εγχώριας Φαρμακοβιομηχανίας.

Την ίδια περίοδο διετέλεσε Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για το ΦΟΡΟΥΜ Αγροδιατροφής, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τη σύνδεση των τριών τομέων με στόχο την ανάπτυξη της ποιότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Υπήρξε Πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής του Ταμείου Επιχειρηματικότητας για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων μεταποιητικών επιχειρήσεων και Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004, για την υλοποίηση 370 περίπου μεγάλων επενδυτικών σχεδίων της ελληνικής βιομηχανίας. Από το 2004 έως το 2009 ήταν Μέλος Τεχνικού Συμβουλίου Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (εκπρόσωπος ΤΕΕ).

Υπεύθυνος Μηχανικός σε μεγάλα έργα ύδρευσης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, Διεύθυνση Έργων Ύδρευσης Αποχέτευσης από το 2007 έως και το 2015 και από το 1993 έως το 2002 . Από το 2004 έως το 2009 διετέλεσε Μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Χωροταξίας ως Υπεύθυνος Μηχανικός του έργου αντιρρύπανσης Εθνικού Πάρκου Σχοινιά από το 2002 έως το 2007.

Ήταν Υπεύθυνος Ίδρυσης και Οργάνωσης του Ινστιτούτου ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ από το 1990 έως και το 1992 και υπήρξε σύμβουλος Αναπληρωτή Υπουργού στο υπουργείο Βιομηχανίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χημικών Μηχανικών (1985-1994) καθώς και εκλεγμένο μέλος στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ. Εργάστηκε ως μέλος Δ.Σ. εταιρειών. Από το 1985 εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων στον τομέα μεγάλων έργων ύδρευσης ως Επιβλέπων Μηχανικός. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΠΕ Α.Ε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Αυτή είναι η σύνθεση της πρώτης Δημοτικής Αρχής του νέου Δήμου Δυτικής Λέσβου (ΦΩΤΟ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ)”

  1. Μαρία Σαραντινού

    Κε Συνάνη μήπως οι αρχές του τόπου μας μπορούν να επιβληθούν η και να απαγορεύσουν τον ερχομό τσιγγάνων στο νησί μας , όπως κάνουν άλλα νησιά της Ελλάδος μας, και ας μας πουν ρατσιστές, γιατί οι ξένοι, και οι τουρίστες από το αεροδρόμιο ερχόμενοι, μας λένε βρομιάρηδες βλέποντας αυτούς στρωμένοι στο χώμα και βρώμικες παραλίες με σωματικά απόβλητα .Άρχισαν να μπαίνουν στις αυλές μας για νερό που ο Δήμος καλά έκανε και έκλεισε τις δημόσιες βρύσες αν & τις έχουν χαλάσει. Είμαστε κάτοικοι του νησιού και φυλακισμένοι κατακαλόκαιρο. Έλεος !!

Αφήστε ένα σχόλιο