Αυτή είναι η αλήθεια για την επίσκεψη Τσίπρα στη Λέσβο – Ο Γιάννης Συνάνης αναλύει τα γεγονότα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκατοντάδες είναι τα ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που αναφέρονται στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο.

Χιλιάδες είναι επίσης οι αναρτήσεις και τα σχόλια που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, όπου στήθηκε ένας διαδικτυακός πόλεμος, με τους χρήστες κυρίως του Facebook να στηρίζουν τις δικές τους θέσεις όπως επιτάσσει η δημοκρατία περί της ελεύθερης διατύπωσης της άποψης του καθενός, αλλά και κάποιων άλλων χρηστών του διαδικτύου που είχαν τον χαρακτήρα της επιβολής της δικής τους άποψης για τα δικά τους – κομματικά κυρίως -συμφέροντα.

Το Lesvosnews.gr σας κάνει μία περιληπτική αναφορά των γεγονότων που προηγήθηκαν της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο αλλά και των γεγονότων κατά την παραμονή του στη Λέσβο.

Αρχικά είχαμε την είδηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί και θα μιλήσει στο «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου».

Έτσι άρχισε ο σχεδιασμός για την ασφαλή άφιξη και παραμονή του Πρωθυπουργού της χώρας μας στη Μυτιλήνη, αφού είχαν εν τω μεταξύ προηγηθεί τα θλιβερά επεισόδια στην Πλατεία Σαπφούς και το κλίμα στη Λέσβο ήταν εκρηκτικό.

Οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα και οι αρχές ασφαλείας είχαν τις επιφυλάξεις του για το αν πρέπει ο Πρωθυπουργός να έρθει απευθείας σε κάποιο ξενοδοχείο ή αν θα έπρεπε καλύτερα να έρθει την τελευταία στιγμή για την ομιλία του.

Έτσι τις τελευταίες μέρες αποφασίστηκε να μεταβεί στη Λήμνο για μία μικρή επίσκεψη και ανάλογα με το κλίμα που θα υπήρχε στη Μυτιλήνη, οι επιτελείς του θα αποφάσιζαν για τον επόμενο σχεδιασμό τους.

Ο Γιάννης Συνάνης είχε πριν από 10 ημέρες αποκαλύψει από τη Λήμνο όπου είχε πάει στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου “Ξυπνάμε Μαζί” στο epsilontv ότι το επιτελείο του Τσίπρα θα μεταβεί πρώτα στη Λήμνο και από εκεί θα φτάσει στη Μυτιλήνη.

Έτσι κι έγινε…

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στις 10:00 στη Λήμνο και αφού έκατσε εκεί μέχρι τις 16:00 και κατά την εκεί παραμονή του άκουσε τα εξ αμάξης από τους κατοίκους της Μύρινας – υπάρχουν δεκάδες βίντεο από τοπικά ΜΜΕ που φυσικά η ΕΡΤ δεν έπαιξε – ξεκίνησε το ταξίδι του για τη Μυτιλήνη.

Γύρω στις 17:00 ο Πρωθυπουργός βρισκόταν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο Κιόσκι.

Η άφιξη του εκεί έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ο κ. Τσίπρας έφτασε στο Κιόσκι μέσω της Βόρειας Παράκαμψης της Μυτιλήνης, αφού οι αρχές ασφαλείας δεν έκριναν ότι ήταν ασφαλές να περάσει μέσα από την πόλη.

Όπως καταλάβατε όλοι ο κ. Τσίπρας έκανε τελικά επίσκεψη στη Λήμνο και πέρασε για λίγες ώρες σαν τον κλέφτη και από τη Μυτιλήνη.

Μάταια προσπαθούσε κατά την ομιλία του να πείσει ακόμα και τους χειροκροτητές του – ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ο Νίκος Σηφουνάκης (μπράβο τους) – ότι δεν απέδρασε.

Τα γεγονότα τον διαψεύδουν από μόνα τους…

Νύχτα ήρθε – σχεδόν – νύχτα έφυγε !!!

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός είχε ζητήσει από τους 7 Αντιδημάρχους του να πάνε στη συγκέντρωση της Πλατείας Σαπφούς, όπου θα πήγαινε και αυτός μόλις επέδιδε στον κ. Τσίπρα το υπόμνημά του.

Μάταια τον περίμεναν…

Δεν πήγε ποτέ !!!

Ο κ. Τσίπρας έκανε την ομιλία του στο κτίριο της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την ίδια ώρα που η Προκυμαία της Μυτιλήνης “βούλιαζε” από 5.000 τουλάχιστον κατοίκους της Λέσβου που είχαν κατακλύσει την Πλατεία Σαπφούς σε μία άνευ προηγουμένου συγκέντρωση διαμαρτυρίας όπου απλά ζητούσαν από τον Πρωθυπουργό να βρει λύσεις από το βραχνά του μεταναστευτικού προβλήματος και να μην αυξήσει τους μειωμένους στα νησιά συντελεστές του ΦΠΑ από το 17% στο 24% που θα είναι ταφόπλακα για όλους τους νησιώτες.

Η φωνή της λαοθάλασσας της Λέσβου αγνοήθηκε προκλητικά από τον κ. Τσίπρα.

Καμία δέσμευση για το μεταναστευτικό και για τον ΦΠΑ.

Αντίθετα είχαμε και δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι ο ΦΠΑ πρέπει να αυξηθεί !!!

Δείτε το βίντεο…

Η λαοθάλασσα που αποτελούνταν από κατοίκους της Λέσβου και από εκπροσώπους όλων των φορέων του νησιού, είχαν τη συμπαράσταση και των φορέων της Χίου αλλά και της Σάμου.

Λίγο πριν τις 20:00 ξεκίνησε η πορεία των συγκεντρωμένων από την Πλατεία Σαπφούς προς το κτίριο της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όπου βρισκόταν για την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Στο σημείο του Τελωνείου η αστυνομία είχε στήσει διπλά μπλόκα και πολυάριθμη ανθρώπινη δύναμη ώστε να μην περάσει από εκεί “κουνούπι”.

Ανάλογα μπλόκα υπήρχαν σε όλα τα στενάκια που οδηγούσαν στο Κιόσκι.

Κάποιοι θερμόαιμοι προσπάθησαν να σπάσουν τα μπλόκα και να περάσουν.

Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση αφού με τη χρήση χημικών και δακρυγόνων διέλυσαν την πορεία.

Ανάμεσα σ αυτούς που δέχθηκαν την επίθεση από τα χημικά και τα δακρυγόνα και ο Παπα – Χρήστος.

Δείτε τι λέει στο βίντεο.

Ελάχιστοι διαδηλωτές που παρέμεναν στο σημείο της έντασης – κυρίως νεαρά άτομα – συνέχισαν τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την επομένη ότι συνέλαβε 9 άτομα – μεταξύ των οποίων και δύο ανηλίκους που αφέθηκαν ελεύθεροι – και τους συνέταξε δικογραφία για πρόκληση επεισοδίων.

Στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου βρίσκονται οι γονείς των συλληφθέντων οι οποίοι τηλεφωνούν στον Γιάννη Συνάνη να τους βοηθήσει, αφού όπως λένε συνέλαβαν τα παιδιά τους γιατί τα είδαν σε βίντεο που αναρτήθηκαν από χρήστες του Facebook.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή η τακτική της αστυνομίας να ταυτοποιεί τα άτομα μέσα από βίντεο κινητών τηλεφώνων είναι τουλάχιστον προκλητική.

Αν έχει στοιχεία ή έχει γνώση από τους αστυνομικούς μπορεί να κάνει πολύ σωστά τη δουλειά της.

Οι τακτικές που εφαρμόζονται στα Εξάρχεια δεν ταιριάζουν με την φιλήσυχη κοινωνία της Λέσβου η οποία έχει διαταραχθεί από το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ας ψάξουν καλύτερα τους ηθικούς αυτουργούς.

Σε άλλα μας ρεπορτάζ θα δείτε όλο το παρασκήνιο και δηλώσεις πρωταγωνιστών που συζητήθηκαν.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο