Άρχισαν από τώρα τα όργανα – “Συντροφικά μαχαιρώματα” για Κυριάκο Πετρέλλη και Νίκο Μπαμπάκο

Κώλυμα υποψηφιότητας ενδεχομένως να προκύψει για δύο υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού “Εμείς για το Αιγαίο” της Χριστιάνας Καλογήρου.

Πρόκειται για τον Κυριάκο Πετρέλλη και Νίκο Μπαμπάκο οι οποίοι μάλιστα είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό της Λέσβου και αποτελούν τα δυνατά χαρτιά της Χριστιάνας Καλογήρου.

Όμως δέχονται εδώ και καιρό “συντροφικά μαχαιρώματα” από συνυποψηφίους τους στον ίδιο συνδυασμό, αφού αν βγουν αυτοί από τη μέση έχουν αυξημένες πιθανότητες εκλογής τους αφού γνωρίζουν ότι με την απλή αναλογική οι υποψήφιοι που θα εκλεγούν είναι 4 ή το πολύ 5 από το συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου.

Μάλιστα οι “καλοθελητές” φρόντισαν να μας ενημερώσουν με επίσημα έγγραφα αλλά και με περιληπτικό κείμενο για να αποδείξουν του λόγου το αληθές.

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση που μας έκαναν ο Κυριάκος Πετρέλλης έχει διατελέσει Πρόεδρος στο ΝΠΔΔ Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου με την υπ αριθμόν 443/4-6-2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου και μάλιστα έχει υπογράψει και αρκετές αποφάσεις με την ιδιότητα αυτή.

Στη δεύτερη περίπτωση ο Νίκος Μπαμπάκος υπηρετούσε ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λέσβου μέχρι και το 2019 οπότε και κρίθηκε ως “Ευδοκίμως Τερματίσας τη Σταδιοδρομία του” και αποστρατεύθηκε.

Σύμφωνα λοιπόν με την ισχύουσα νομοθεσία και με το άρθρο 117 παρ 1 του ν. 3852/2010 “Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας” δεν μπορούν να εκλεγούν.

Παρ’ όλα αυτά η νομοθεσία δεν τους απαγορεύει να συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές ωστόσο αν εκλεγούν όσοι έχουν έννομο συμφέρον κατά της εκλογής του μπορούν να προσφύγουν στο Εκλογοδικείο και να χάσουν τη θέσης τους.

Σ αυτή την περίπτωση έννομο συμφέρον έχουν οι συνυποψήφιοί τους οι οποίοι ενδεχομένως να χάσουν την εκλογή τους από τους δύο προαναφερόμενους.

Από την άλλη πλευρά όμως έννομο συμφέρον ίσως αποδειχθεί ότι μπορούν να έχουν και κάποιοι από τους άλλους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις Περιφερειακές Εκλογές.

Κι αυτό γιατί οι ψήφοι που θα πάρουν ο Κυριάκος Πετρέλλης και ο Νίκος Μπαμπάκος έστω κι αν αυτοί βγουν εκτός εκλόγιμης θέσης αν γίνουν ενστάσεις θα μετρήσουν κανονικότατα για το συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου.

Από την ενημέρωση που έχουμε οι δύο υποψήφιοι της Χριστιάνας Καλογήρου είναι ενήμεροι για τα θέματα αυτά αλλά έχουν τις διαβεβαιώσεις από τους νομικούς τους συμβούλους ότι δεν έχουν “κώλυμα υποψηφιότητας” αλλά προφανώς το “κώλυμα εκλογιμότητας” είναι ένα άλλο θέμα.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από όλα αυτά είναι ότι μερικοί προσπαθούν να κερδίσουν μία καρέκλα στην εξουσία – δεν εννοούμε φυσικά τον Κυριάκο Πετρέλλη και Νίκο Μπαμπάκο τους οποίους εκτιμούμε ιδιαίτερα – και λίγο τους ενδιαφέρει αν ο σκοπός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το καλό του τόπου μας και η εξυπηρέτηση των πολιτών του Βορείου Αιγαίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο