Ακόμα ένα μεγάλος στέλεχος της Χριστιάνας Καλογήρου έφυγε από το συνδυασμό της – Διαβάστε γιατί

Αιφνιδιαστική κρίση στο συνδυασμό της Χρ. Καλογήρου στη Χίο προκαλεί εδώ και ώρα η δημοσιοποίηση δήλωσης από τον Παντ. Μπουγδάνο ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Το όνομα του περιφερειακού συμβούλου δεν είχε ως τώρα ανακοινωθεί μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο», ωστόσο θεωρούνταν βέβαιη η συμμετοχή του καθώς ο Παντ. Μπουγδάνος ήταν μέχρι σήμερα η πιο σθεναρά πιστή παρουσία στην περιφερειάρχη, συνοδεύοντας την σε όλες τις επισκέψεις στη Χίο και κυρίως επικοινωνώντας ο ίδιος προσωπικά το έργο της περιφερειακής αρχής στο νομό μας.

Η αιφνιδιαστική του αποχώρηση δημιουργεί κενό εμπειρίας στο συνδυασμό δεδομένου ότι ο περιφερειακός σύμβουλος εμφανίζονταν από τους πιο ενημερωμένους και κινητικούς περιφερειακούς συμβούλους.

Η αιτία; 
Στη δήλωση του ο κ. Μπουγδάνος περιγράφει ως αιτία βασικής διαφωνίας του την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για τη Χίο εκ μέρους της περιφερειακής αρχής και χαρακτηρίζει ως σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι την πρόσφατη εκδήλωση παρουσίασης των περιφερειακών στόχων για τη νότια Χίο.
Παράλληλα οι αιχμές για «παράκεντρα εξωθεσμικά κέντρα» φαίνεται ότι αγγίζουν την απόφαση της Χρ. Καλογήρου να εκχωρεί αρμοδιότητες προεκλογικού αγώνα σε κομματικά στελέχη της ΝΟΔΕ Χίου, τα οποία δεν ανήκουν στο συνδυασμό.
Καυστικές είναι οι παράπλευρες αναφορές του κ. Μπουγδάνου και προς τον Στ. Κάρμαντζη, με σαφείς αιχμές ότι ούτε από εκείνον επιχειρήθηκε ο ποθητός στρατηγικός σχεδιασμός για το νησί.
Ανεξάρτητα πάντως από το παρασκήνιο της πιο εκκωφαντικής αποχώρησης των ημερών, ο περιφερειακός σύμβουλος θέτει το ουσιαστικότερο ζήτημα για το νησί μας, την έλλειψη στρατηγικού προσανατολισμού, στοιχείο που, ως τώρα, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται ουσιαστικά από δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς.

Η δήλωση
Αναλυτικά στη δήλωση του ο Παντ. Μπουγδάνος αναφέρει:

Πέντε χρόνια επιχείρησα να ανταποκριθώ στο βαρύ φορτίο εκπροσώπησης των συμπολιτών μας.

Μετείχα όπου μου ζητήθηκε, παρακολούθησα κάθε υπόθεση περιφερειακού ενδιαφέροντος και κατέθετα διαρκώς προτάσεις για την αειφόρο ανάπτυξη της Χίου. Κυρίως πάλεψα επίμονα για να πείσω αιρετές και υπηρεσιακές αρχές πως ό,τι κάνουμε επιβάλλεται να στηρίζεται σε έναν στρατηγικό άξονα σχεδιασμού για το πώς τα νησιά της Περιφέρειας μας και ειδικότερα ο νομός Χίου θα απαγορεύσει στη νέα γενιά να φλερτάρει με το ενδεχόμενο μιας νέας οικονομικής μετανάστευσης.

Η επιμονή μου στη διάρθρωση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού δεν εισακούγονταν. Η απαίτηση μου ένοιωθα να ακούγεται ως εξωπραγματική. Δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να την υποστηρίξω γιατί ποτέ δεν λειτουργήσαμε σαν σύνολο.

Γευόμουν που και που την ικανοποίηση ότι κάποιες από τις σκόρπιες προτάσεις μου αρχικά οικειοποιούνταν και με χίλια βάσανα υλοποιούνταν. Υποχρεωτικά προσέβλεπα στην απόδοση της νέας δομής διοίκησης της Περιφέρειας, πιστεύοντας ότι, τουλάχιστον θεματικά, θα χαραχθούν πολιτικές με μακρόπνοους ορίζοντες για τα νησιά μας.

Κι εκεί διαψεύστηκα. Το μοντέλο της θεματικής διοίκησης δεν λειτούργησε γιατί δεν είχε σαφείς εντολές αποκεντρωτικής φιλοσοφίας. Σε κανέναν τομέα και ειδικότερα στον πιο κρίσιμο, του Προγραμματισμού, δεν έγινε η παραμικρή διαβούλευση για μια στοχοθεσία σε βάθος χρόνου. Όλα αποφασίζονταν από ένα μικρό, αόρατο διευθυντήριο γύρω από την περιφερειάρχη.

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής η πρόσφατη παρουσίαση του περιφερειακού σχεδιασμού για τη νότια Χίο. Ποιος αξιολόγησε ότι κάποια σκόρπια ψηφισμένα έργα έπρεπε να παρουσιαστούν ως αναπτυξιακή προοπτική για τη νότια Χίο; Ποιοι πήραν την απόφαση να παρουσιαστεί υπό τις συνθήκες που υλοποιήθηκε η εκδήλωση, αφήνοντας στο τέλος ασυγκίνητη όλη την κοινωνία της νότιας Χίου;

Είναι δυνατόν περιφερειακοί σύμβουλοι να λαμβάνουν προσκλήσεις για συμμετοχή σε εκδηλώσεις της Περιφέρειας από εξωθεσμικά παράκεντρα εξουσίας;

Το ζοφερό αυτό κλίμα και η αδυναμία της Χρ. Καλογήρου να πειστεί για την ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για το νομό Χίου, εκπονημένο στο νησί μας, στηριγμένο στις απόψεις όσων ο λαός της Χίου υπέδειξε ως εκπροσώπους του, με υποχρεώνουν να καταθέσω δημόσια την απόφαση μου να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Εμείς, για το Αιγαίο».

Η προσήλωση μου στο θεσμό και η απόφασή μου να εκπροσωπήσω επάξια την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου θα με έχουν ενεργό Περιφερειακό Σύμβουλο Χίου μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μου.

Αταλάντευτα θα υπερασπιστώ την επείγουσα ανάγκη εκπόνησης από το σύνολο των αιρετών δυνάμεων του τόπου κοινά αποδεκτής στρατηγικής για να πάψει η Χίος να τρώει και να χάνει τα παιδιά της.

Να επωαστούν πολιτικές πειστικές πως ό,τι γίνεται δεν θα υπηρετεί καιροσκοπικά πολιτικά συμφέροντα αλλά την προσήλωση μας να αποκτήσουμε ξανά αυτοπεποίθηση για τον τόπο που μας γέννησε. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Χίου αντιλαμβάνεται ότι τίποτα δεν προσφέρουν οι διαχειριστικές συνταγές, είναι εδώ και τώρα επιβεβλημένη η χάραξη μιας νέας, σύγχρονης πορείας για τη Χίο.

Στη διάθεση αυτής της αντίληψης θα θέτω μόνιμα τις υπηρεσίες μου και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα την κάνουμε επικρατούσα. Και θα δώσουμε στη νέα γενιά του νησιού μας τα κίνητρα να επιστρέψει τη Χίο στο θρόνο της πρωτοπορίας.

politischios.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Ακόμα ένα μεγάλος στέλεχος της Χριστιάνας Καλογήρου έφυγε από το συνδυασμό της – Διαβάστε γιατί”

  1. margarita

    sta.kanalia.pigenis.kai.les.les.alla.otan.sholiazoume.kirie.sinani.mas.logo.grini.to.aikismettou.poufta.tou.bromoebreou.eklimatia.prodoti.ton.omoehnontou.j.soros.den.brehike.kanenas.sasna.rotisi.pios.sas.efere.ta.m.c.o.na.sas.foresoun.bourka.pios.eine.o.triantafilidis.pou.endiaferetegia.to.tzami.tis.pou…as.balinte.kai.epitrepi.na.katebazoun.to.stabro.giti.enohlounte.ta.tzihantia.pou.kanounmpanio..efhome.tin.kalogirou.na.min.pari.kanena.psifo.pote.pia..kratate.yfos.na.sas.dosoun.kanena.parasimo..malhakias.kai.esi.ton.soros.to.akismet.bourdoula.pou.hriazeste.oli.sas

Αφήστε ένα σχόλιο