Σήμερα στις 11:00 Κυριακή της Ορθοδοξίας (17/3) ο Αγιασμός στο Σταυρό της Απελής – Ανοιχτή πρόσκληση από τους δημιουργούς

Την ερχόμενη Κυριακή 17/3/2019 Κυριακή της Ορθοδοξίας στις 11:00 πμ. θα γίνει Αγιασμός στον Σταυρό στου Απελή της Μυτιλήνης από την ομάδα των Μυτιληνιών που τον ανέγειρε.

Πιο αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ομάδα των Μυτιληνιών που ανέγειρε τον Σταυρό του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στη θέση Απελή της Μυτιλήνης, πιστή στην παράδοση της Εκκλησίας που θέλει κάθετι νέο που θεμελιώνεται να αγιάζεται με την τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού, ανακοινώνουμε ότι θα τελεσθεί ο Αγιασμός του πρόσφατα τοποθετημενού υπερμεγέθη Σταυρικού Συμβόλου της πίστης μας, την Κυριακή της Ορθοδοξίας μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας περίπου στις 10:30 πμ. Όσοι επιθυμούν θα είναι τιμή μας να παρευρεθούν σε αυτήν την τελετή.
***
Επιλέξαμε να τελέσουμε τον Αγιασμό την Κυριακή της Ορθοδοξίας διότι είναι μια σημαντική ημέρα για την Εκκλησία μας.
Την Α΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής(Σαρακοστής), την ονομάζουμε Κυριακή της Ορθοδοξίας διότι εορτάζουμε πανηγυρικά την οριστική αναστήλωση των ιερών εικόνων η οποία συνέβη το 843 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη, χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασίλισσας και μετέπειτα αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεοφίλου.
Το όλο θέμα ξεκίνησε το 726 μ.Χ. όταν ο αυτοκράτωρ Λέων ο Γ’ ο Ίσαυρος απαγόρευσε την προσκύνηση των ιερών εικόνων, επειδή, πίστευε πως αυτό ήταν ειδωλολατρία.
Η αναταραχή στο Βυζάντιο ήταν αφάνταστη για 120(!) χρόνια. Η αυτοκρατορία χωρίστηκε σε δύο φοβερά αντιμαχόμενες ομάδες, τους εικονομάχους και τους εικονόφιλους. Οι διώξεις ήταν φοβερές. Στα 787 μ.Χ. συγκλήθηκε η Ζ’ Οικουμενική Σύνοδος, η οποία και απεφάσισε ότι η εικόνα στην Ορθοδοξία δεν αποτελεί αντικείμενο λατρείας, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά ως μέσον τιμής του εικονιζόμενου προσώπου. Οι μεγάλοι Πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας μας, που αναδείχθηκαν μέσα από τη λαίλαπα της εικονομαχίας, διατύπωσαν το ορθόδοξο δόγμα,την ορθόδοξη αλήθεια με προσοχή και ευλάβεια και αυτό αποτελεί έναν θρίαμβο της Ορθοδοξίας.
***
Στις μέρες μας μέσα στον κατακλυσμό της ολιγοπιστίας, της αθεΐας και της χριστιανομαχίας που ζούμε θεωρούμε πως η ανύψωση του Σταυρού στη Μυτιλήνη έρχεται να δώσει ένα μήνυμα αγάπης, πίστης, ελπίδας, παραμυθίας και δύναμης, ένα μήνυμα δηλαδή Ορθοδοξίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Σήμερα στις 11:00 Κυριακή της Ορθοδοξίας (17/3) ο Αγιασμός στο Σταυρό της Απελής – Ανοιχτή πρόσκληση από τους δημιουργούς”

  1. margarita.ADELFIA.

    EVLOGIMENI.NA.EISTE..ADELFIA.I.PISTISAS.ME.SINKINI.O KIRIOS.NA.MAS.EVLOGA.OLOUS.PANTA.KAI.NA.MAS.KAHODIGI PANTANA DINAMONI TIN PISTI MAS KAI NA KANOUME PANTA TO SOSTO KAHODIGOUMENI APO TI HEIA HARITOU AMIN

Αφήστε ένα σχόλιο