Σπύρος Γαληνός: “Κανένας δεν επιχείρησε να φιμώσει το λόγο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

tsirigoti-deyal-galinos

Σχετικά με την αποχώρηση της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” από το Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Δεκεμβρίου 2014, καθώς και τη σχετική ανακοίνωση που ακολούθησε, από το γραφείο τύπου του Δήμου Λέσβου λάβαμε την παρακάτω απάντηση – δήλωση:

“Η διαφωνία και η καταψήφιση εισηγήσεων αποτελεί αναφαίρετο και απόλυτα σεβαστό δικαίωμα όλων των δημοτικών συμβούλων τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης, όταν όμως η διαφωνία αυτή συνοδεύεται από υπαινιγμούς και υπονοούμενα, τότε στοιχειώδες δικαίωμα αλλά και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής είναι να απαντά και να ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Αυτό ακριβώς συνέβη και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” τοποθετήθηκε και στην απάντηση του Δημάρχου αποχώρησε διαμαρτυρόμενη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο και κάθε άλλο δημοκρατικά νομιμοποιημένο όργανο λήψης αποφάσεων, υπάρχει για να διαλεγόμαστε, να διαφωνούμε και συνθέτοντας τις διαφορετικές απόψεις να λαμβάνουμε αποφάσεις. Αλίμονο αν σε κάθε διαφωνία ή αντιπαράθεση αποχωρούμε. Τότε, τα Δημοτικά Συμβούλια θα γίνονταν μέσω ανακοινώσεων στα ΜΜΕ, εκθέτοντας εκεί τις απόψεις μας. Κανένας δεν επιχείρησε να φιμώσει το λόγο ούτε και την ψήφο της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, όμως καταγγέλλων και καταγγελλόμενος μοιράζονται το ίδιο αναφαίρετο δικαίωμα λόγου και αντίλογου.

Στο δημοκρατικό διάλογο είναι σεβαστός τόσο ο λόγος όσο και ο αντίλογος, ενώ όποιος συμμετέχει πρέπει να τα δέχεται και τα δύο. Όταν απευθύνεις μομφές και δεν δέχεσαι την απάντηση, τότε σημαίνει ότι δεν την αντέχεις.”

 

ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ                                                                              

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο