Καθαρισμός του ποταμού Σεδούντα στο Πλωμάρι με εθελοντική βοήθεια !!!

katharismos-sedounta-1

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού και με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, χθες Κυριακή 30 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια εθελοντών καθαρισμός του ποταμού Σεδούντα στο Πλωμάρι της Λέσβου.

Οι οργανώσεις που ανταποκρίθηκαν ήταν το «Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου», το «Τοπικό Εθελοντικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου», μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου «Το Πόλιον» καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Ο καθαρισμός ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 16:00 το απόγευμα. Το συνολικό μήκος της κοίτης που καθαρίστηκε ήταν περίπου 300 μέτρα.

katharismos-sedounta-2

Ο ποταμός Σεδούντας συγκαταλέγεται σε έναν από τους χείμαρρους της Λέσβου με σπάνια βιοποικιλότητα, φυσικό πλούτο και πολλά στοιχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής (πέτρινα γεφύρια, πεζούλες, υδρόμυλους και ελαιοτριβείο).

Στο τέλος της δράσης οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά προϊόντα από τη Λήμνο, προσφορά της εταιρείας «Χρυσάφη» και τη Λέσβο από τον «Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου».

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς κα Αγγελική Σαραντινού, ευχαρίστησε τους εθελοντές για την ενεργή δράση τους.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο