Η Καλλονή έχασε στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 2 – 1 και μάλλον αποχαιρετά το Κύπελλο…

asteras-kaloni-2-1

Η Καλλονή ηττήθηκε  στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 2 – 1 και η πρόκρισή της στην επόμενη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, μάλλον θα πρέπει να θεωρείται αβέβαιη.

Κι αυτό γιατί μετά τους αγώνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, ο Αστέρας έχει 6 βαθμούς και πέρασε ήδη στην επόμενη φάση, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Τύρναβος με 4 βαθμούς, η Καλλονή με 1 βαθμό στην τρίτη θέση και ο Αιγινιακός στην τελευταία χωρίς βαθμό.

Απομένουν οι αγώνες Τύρναβου – Αστέρα και Καλλονής – Αιγινιακού.

Αν ο Τύρναβος δεν χάσει από τον Αστέρα, τότε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα της Καλλονήςμε τον Αιγινιακό, περνάνε στην επόμενη φάση των 16, ο Αστέρας και ο Τύρναβος.

Το σημερινό παιχνίδι, μας θύμισε τον περυσινό αγώνα μεταξύ της Καλλονής και το ΟΦΗ, για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα της Λέσβου είχε νικήσει τότε στην Κρήτη τον ΟΦΗ με 1 – 0 και μάλιστα αγωνιζόμενη με 10 παίκτες και όλοι περιμέναμε μία εύκολη, ή δύσκολη πρόκριση στους 8 του θεσμού.

Τότε ο τεχνικός της Λεσβιακής ομάδας Γιάννης Ματζουράκης, παρέταξε μία ενδεκάδα με πολλούς αναπληρωματικούς και η πρόκριση χάθηκε άδικα.

Το ίδιο σκηνικό είδαμε και σήμερα…

Ο Γιάννης Ματζουράκης παρέταξε μία ενδεκάδα με 9 αλλαγές (!!!), δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς παίκτες του να διεκδικήσουν μία θέση στη βασική ενδεκάδα και παράλληλα να ξεκουράσει και κάποιους βασικούς του παίκτες.

Το ερώτημα που βρίσκεται όμως στα χείλη όλων των φιλάθλων της Λέσβου, είναι ένα…

Δεν την ενδιαφέρει την Καλλονή ο θεσμός του Κυπέλλου;

Ένας θεσμός, που εκτός του ότι προσφέρει εκπλήξεις και συγκινήσεις, βάζει και στα ταμεία των ομάδων πολλά ευρώ.

Όταν βρίσκεσαι στους 16 του θεσμού, σημαίνει ότι μετά από δύο αντιπάλους σε διπλές συναντήσεις, μπορείς να βρεθείς στον τελικό !!!

Και δεν μπορούμε να δεχθούμε το σκεπτικό κάποιων, ότι η Καλλονή δεν μπορεί να κυνηγά δύο στόχους – και καλή θέση στο πρωτάθλημα και καλή πορεία στο Κύπελλο – διότι θα έχει  βαρύ πρόγραμμα…

Γιατί αν υποθέσουμε ότι υπάρχει αυτό το σκεπτικό, τότε ο Αστέρας που έχει και τις επί πλέον υποχρεώσεις του στην Ευρώπη, γιατί κυνηγάει όλους τους στόχους;

Παρ’ όλα αυτά, η Καλλονή κατάφερε να σταθεί όρθια στην Τρίπολη με τις “εφεδρείες” της και μάλιστα κρατούσε τη νίκη στα χέρια της μέχρι το 67′, αφού είχε προηγηθεί στο 40′ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Αγρίτη, που κέρδισε ο ίδιος.

Στην επανάληψη όμως του β’ ημιχρόνου, ο Αστέρας ανέβασε στροφές και πέρασε στην αντεπίθεση για να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ.

Ο τεχνικός της Στάϊκος Βεργέτης φρέσκαρε την ομάδα του και ανοίχτηκε αρχικά για την ισοφάριση.

Η τακτική του αυτή, έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της Καλλονής να βγουν με αξιώσεις στην κόντρα επίθεση και να χάσουν πολύ καλές ευκαιρίες, με σημαντικότατη αυτή του Μίγκα στο 75′, για να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα.

Όσο όμως κυλούσαν τα λεπτά, κάποιοι παίκτες της Καλλονής έδειχναν έντονα σημάδια κόπωσης, από τα πολλά χιλιόμετρα που είχαν διανύσει.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Αστέρας, που γύρισε το παιχνίδι και κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Στο 69′ o Νίκο με ωραίο σουτ ισοφάρισε αρχικά το σκορ σε 1 – 1 και ο ίδιος παίκτης στο 77′ έκανε το 2 – 1 με ωραίο πλασέ.

Όταν ο Γιάννης Ματζουράκης έριξε στον αγώνα τους Μανούσο (77′) και Κεϊτά (80′), ήταν πλέον πολύ αργά, για να μπορέσει η Καλλονή να σώσει έστω και το βαθμό της ισοπαλίας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κυριακόπουλος (75΄ Ρολ), Τσοκάνης, Μουνάφο, Μούκαμ (67΄ Μπαντιμπαγκα), Νίκο, Μπακασέτας (61΄ Πάρα), Μπαράλες.

ΚΑΛΛΟΝΗ

Δαύκος, Βαλιός, Αντέτζο, Στεφάνοβιτς, Πιπίνης, Τσαμπούρης, Καλτσάς (80΄Κειτά), Χωριανόπουλος (84΄ Μπουρούς), Κύπρου, Αγρίτης (77΄ Μανούσος), Μίνγκας.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Αστέρας Τρίπολης 6
2. Τύρναβος 4
3. Καλλονή 1
4. Αιγινιακός 0

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (07/01):

Τύρναβος-Αστέρας Τρίπολης
Καλλονή-Αιγινιακός

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο