Ο Σπύρος Γαληνός στον Αργύρη Ντινόπουλο: “Θέλουμε προσωπικό στο Δήμο Λέσβου…”

galinos-dinopoulos

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο, την παρακάτω επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Πληροφορίες της Αθηναϊκής εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», αναφέρουν ότι «εγκρίθηκαν από την Κυβέρνηση 1.130 προσλήψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως το τέλος του 2014».
Ως Δήμαρχος Λέσβου, του μεγαλύτερου εκτατικά Δήμου στην Ελλάδα, σας υποβάλλω αίτημα που αφορά την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου με προσωπικό.
Σας τονίζω ότι, ο Καλλικράτης επέβαλλε την συνένωση 13 πρώην Καποδιστριακών δήμων σε έναν! Ως εκ τούτου τα προβλήματα εξ αυτού και μόνον είναι τεράστια. Σας αναφέρω μόνον ότι χρειάζεται πάμπολλες φορές να μεταβούν υπάλληλοι για  υποθέσεις του Δήμου σε 73 χωριά! Αν λάβετε δε υπ’ όψιν και την αθρόα συνταξιοδότηση υπαλλήλων, το πρόβλημα γίνεται τεράστιο για να μην πούμε ανυπέρβλητο. Έτσι στις αρχές του 2011 οι υπάλληλοι ήταν 570 και αυτή τη στιγμή μετά και τις πρόσφατες καταθέσεις προς συνταξιοδότηση είναι 400!
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι  Δήμοι  κατά πολύ μικρότεροι εκτατικά της  Λέσβου, όπως Ρόδου, Κέρκυρας κ.λπ. διαθέτουν διπλάσιο αριθμό Δημοτικών υπαλλήλων από τον Δήμο Λέσβου.
Αντιλαμβάνεστε, επομένως, το τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε, λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών μας.
Θεωρώ δε ότι, ο Δήμος Λέσβου δικαιούται την «μερίδα του λέοντος» στην έγκριση προσλήψεων μονίμων και συμβασιούχων και για έναν επιπλέον λόγο: η ίδια η Κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει την αναγκαιότητα διάσπασης του, λόγω των αντικειμενικών προβλημάτων που προκάλεσε ο Καλλικράτης, την οποία όμως δεν τόλμησε. Ως εκ τούτου, για να υπάρξει μια στοιχειώδης διοίκηση του Δήμου μας, υπάρχει ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ του με υπαλλήλους.
                                          Με Τιμή,
                                   Ο Δήμαρχος Λέσβου

                                                                        Σπυρίδων Γαληνός

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο